Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Eemland noord: alcomobilist probeert te vluchten

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-06-2001
Persbericht district Eemland noord 10.00 uur

Bestuurder onder invloed probeert te vluchten

EEMNES Tijdens de surveillance reed de politie donderdagnacht op de Laarderweg. Omstreeks half één kwam uit tegenovergestelde richting een automobilist die vervolgens op een haar na de surveillanceauto raakte en doorreed.

Op de Meentweg kon de politie het voertuig achterhalen en werd via de regionale meldkamer het kenteken van de auto opgevraagd. Hieruit bleek dat het kenteken voor een ander type voertuig was afgegeven.

De agenten gaven de bestuurder een stopteken waaraan de man niet voldeed. De bestuurder gaf meer gas en probeerde aan de politie te ontkomen. De achtervolging ging via het viaduct over de rijksweg de wijken in van Blaricum. De verdachte deed vervolgens zijn verlichting uit en reed met hoge snelheid rondjes in een woonwijk.

Plotseling verloor de bestuurder op het Franspad in Blaricum de macht over zijn stuur en reed frontaal tegen een geparkeerde auto aan. De agenten plaatsen hun voertuig strak achter de vluchtwagen. De 35-jarige verdachte uit Laren probeerde toch nog weg te komen door met veel gas de auto van de politie weg te drukken.

Eén van de agenten die tussen het dienstvoertuig en de auto van de verdachte stond kwam hierdoor in het nauw en trok zijn dienstwapen om zo de verdachte de dwingen zich over te geven. Hierop gaf de 35-jarige verdachte zich over en kon hij worden aangehouden.

Uit onderzoek werd duidelijk dat de man ook gedronken had. De ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. De man werd ingesloten voor verder verhoor. De politie onderzoekt nog de herkomst van de auto.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie