Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigen Huis toont woningprijzen op website

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Eigen Huis

Eigen Huis toont woningprijzen op website

De 'vereniging eigen huis' heeft in samenwerking met het Kadaster voor haar leden op haar website eigenhuis.nl het online programma 'Hoe duur is die buurt?' ontwikkeld. Met dit programma worden huizenprijzen direct inzichtelijk.

Leden van de vereniging kunnen zo snel zien wat een woning in een bepaalde wijk kost, voordat zij bijvoorbeeld tot aankoop overgaan of de eigen woning te koop willen zetten

Het programma biedt een overzicht van de prijzen waarvoor de woningen in het opgegeven postcodegebied in de afgelopen vijf jaar zijn verkocht. Eigen Huis baseert zich in haar programma op de gegevens van het Kadaster. De transactie wordt vermeld in de module van Eigen Huis als de notariële akte is gepasseerd én de akte is ingeschreven in de Kadasterregisters.

Aan het opvragen van de gegevens zijn kosten verbonden. De prijs voor het raadplegen van twee postcodegebieden is f15,50. Leden betalen alleen als er in het opgegeven postcodegebied woningen zijn verkocht. Betaling gaat via een eenmalige machtiging in een beveiligd systeem.

Amersfoort, 1 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie