Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland Noord: auto-inbraken in Marknesse

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: district Noord 1-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Autoinbraken
MARKNESSE Vier autobezitters uit Marknesse hebben donderdag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Een onbekende heeft in de nacht van woensdag op donderdag uit de auto`s geluidsapparatuur gestolen. In diezelfde nacht werd ook in Kraggenburg en Tollebeek een auto opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding Nagelerweg
EMMELOORD Op de kruising van de Nagelerstraat met de Lange Dreef zijn donderdagavond een 38-jarige fietser uit Urk en een 40-jarige automobilist uit dezelfde plaats met elkaar in botsing gekomen. De fietser wilde vanaf de Lange Dreef de Nagelerstraat opdraaien en kreeg geen voorrang van de automobilist, die de Lange Dreef wilde indraaien. De 38-jarige fietser raakte gewond en is per ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. De automobilist bleef ongedeerd.

Onder invloed
URK Nadat politieagenten afgelopen nacht een automobilist verschillende keren zagen afslaan zonder richting aan te geven, hebben ze de auto aan de kant gezet op de Noord. Bij controle van de 21-jarige Urker bestuurder rees het vermoeden dat de man onder invloed reed. Hij is meegenomen naar het politiebureau in Emmeloord. Bij de ademanalyse blies hij vervolgens 380 ug/l (bijna 0,9 promille). De man is verhoord en vervolgens met een rijverbod van 3 uren heengezonden. Binnenkort ontvangt hij een dagvaarding.

Aanhouding na vernieling
LELYSTAD In de Botter is gistermiddag een 30-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden, nadat zij een ster had geslagen in de voorruit van een auto van het energiebedrijf. De medewerker van het energiebedrijf bezocht de woning van de vrouw om, na wanbetalingen, het gas af te sluiten. Politie-agenten die ter plaatse kwamen moesten de vrouw boeien omdat ze zich verzette tegen haar aanhouding. Ze is overgebracht naar het politiebureau, verhoord en aan het eind van de middag weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Beledigende vinger
LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef stak donderdagmiddag een automobilist zijn middelvinger op naar een passerende politieauto. Toen de agenten daarop hun auto draaiden en de man wilden aanspreken, probeerde hij er vandoor te gaan. In de Bastion hebben de agenten de man (28 uit Lelystad) uiteindelijk aangehouden op verdenking van belediging. Hij is op het politiebureau verhoord en heengezonden. Binnenkort ontvangt hij een dagvaarding.

Motorrijder gewond
LELYSTAD Een 31-jarige motorrijder uit Hoogeveen is donderdagavond op het circuit aan de Eendenweg met zijn motor onderuit gegaan. De man, die een cursus volgde, klaagde over pijn in zijn schouder en is per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Zijn motor raakte, doordat hij enkele keren over de kop sloeg, flink beschadigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie