Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: autokraker gepakt

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Autokraker gearresteerd

1-6-2001. Rond middernacht arresteerde de politie op de Hoogoorddreef een 36-jarige autokraker. De man werd door politieagenten op heterdaad betrapt toen hij uit een auto enkele compact disks wegnam. De verdachte is ingesloten aan een politiebureau.
Softdrugs in beslag

1-06-2001. Het Horeca InterventieTeam (HIT-team) heeft in samenwerking met diverse wijkteams bij drie koffieshops de handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen. Alle hadden meer in voorraad dan de op grond van het gedoogbeleid toegestane hoeveelheid van 500 gram. De betreffende eigenaren krijgen een proces-verbaal voor de Opiumwet. Er is in totaal 2.400 gram softdrugs in beslag genomen. De controles vonden woensdagmiddag en donderdagavond plaats. Het ging om coffeeshops op het Krugerplein, aan de Spaarndammerdijk en aan de Stadionkade. Bij een op het Van der Helstplein gecontroleerde coffeeshop was alles in orde en hield men zich aan het gedoogbeleid.Fietsexamen in examentijd

1-6-2001. Tien basisscholen in Amsterdam-Noord hebben dit jaar meegedaan aan het zogenaamde fietsexamen. Leerlingen van de groepen 7 en 8 deden, na eerdere lessen over verkeersregels en verkeersveiligheid, afgelopen woensdag mee aan de praktijktoets. De leerlingen reden in de buurt van het Monnikendammerplantsoen een route waarop met allerlei miniverkeersborden echte verkeerssituaties werden nagebootst. Vrijwilligers fungeerden als waarnemer en noteerden gemaakte fouten. Van de 265 leerlingen die aan het examen deelnamen, gingen 238 met een diploma naar huis.

Drie overvallen

1-6-2001. Een gewapende en gemaskerde man heeft gistermiddag rond 17.45 uur een bank aan de Jan Evertsenstraat overvallen. Hij maakte een nog onbekend geldbedrag buit. De overvaller bedreigde enkele personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de verdachte geld uit een kantoorruimte had weggenomen en de personeelsleden had vastgebonden, ging hij ervandoor. De slachtoffers wisten zich te bevrijden en alarmeerden de politie. Niemand raakte gewond. De politie is voor het onderzoek op zoek naar getuigen. Personen die tussen 17.15 uur en 17.45 uur iets opmerkelijks bij de bank hebben gezien, wordt verzocht te bellen met het wijkteam Surinameplein op telefoonnummer (020) 559 42 28.

De Clecqstraat
Gisteravond rond 23.00 uur werd het personeel van een belwinkel aan de De Clercqstraat het slachtoffer van drie gewapende mannen. Het trio ging ervandoor met een aantal belkaarten en enkele honderden guldens. Niemand raakte gewond.

Bos en Lommerweg
Gisteravond hebben drie gewapende en gemaskerde mannen een café aan de Bos en Lommerweg overvallen. Het drietal eiste onder dreiging van vuurwapens de inhoud van de kassa. Tijdens de overval waren er meerdere klanten in het etablissement aanwezig, maar er vielen geen gewonden. Na de overval ging het drietal er lopend vandoor en sindsdien ontbreekt ieder spoor.Steekpartij Barndesteeg

1-6-2001. In een hotel aan de Barndesteeg is gisteravond een 29-jarige man neergestoken. Het slachtoffer werd in zijn slaap overvallen. Vermoedelijk werd hij eerst beroofd en daarna gestoken. Hij rende de verdachte nog even achterna, maar zakte toen in elkaar. De man is opgenomen in een ziekenhuis en ligt op de Intensive Care afdeling. Zijn toestand is stabiel. De verdachte is nog spoorloos.

Alcoholcontroles

1-6-2001. Gisteravond hield de politie een alcoholcontrole op de De Clercqstraat. Van de 419 automobilisten die een blaastest aflegden, had er één te veel gedronken. De blaastest gaf 900 UGL (ongeveer 2,05 promille) aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Johan van Hasseltweg
Van de 177 automobilisten die vannacht op de Johan van Hasseltweg een blaastest moesten ondergaan bleek niemand te hebben gedronken. Wel vielen er enkele processen-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en defecte verlichting.Snelheidscontrole op de A2

1-6-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A2-Noord. Van de automobilisten die de radarapparatuur passeerden, reden 35 te hard. Op het moment van de controle gold een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur. Naast een proces-verbaal moesten twee bestuurders ook nog eens hun rijbewijs inleveren.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie