Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: brandstichting in Geleen

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 1-06-2001 Persberichten district Sittard (JvK/10.00 uur)

Geleen, brandstichting.
Donderdagmorgen omstreeks 04.30 uur rukten brandweer en politie uit naar een uitslaande brand in de Kastanjelaan. De benedenverdieping van een kamerverhuurpand brandde grotendeels uit. De brand was gesticht hetgeen uit een technisch onderzoek van de recherche samen met de brandweer uitwees. Een 20-jarige bewoner werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis omdat hij teveel rook had binnen gekregen. Ook in de Lupinehof werd brand gesticht via de brievenbus van twee woningen. De politie heeft twee inwoners van Geleen van 29 en 34 jaar oud aangehouden. Onderzocht wordt of zij verantwoordelijk zijn voor deze brandstichtingen. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Schinnen, autobrand door kortsluiting
Een inwoner van Hoensbroek rook donderdagmiddag bij het rijden over de A76 ter hoogte van Schinnen in zijn auto een brandlucht. Meteen daarop verliet hij de autoweg en stopte bij het milieupark aan de Breinder in Schinnen. Daar sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De gewaarschuwde brandweer kon de auto niet meer redden. Deze brandde in zijn geheel uit.

Amstenrade, inbraak in woning
Donderdag werd ingebroken in een woning aan Achter de Hof in Amstenrade. De garagepoort werd geforceerd om binnwen te komen. Vervolgens doorzocht men de benedenverdieping en ontvreemdde men een telefoon, een fototoestel en een spelcomputer.

Sittard, inbraak
Donderdagmorgen werd ingebroken in een ecologische winkel aan de Putstraat in Sittard. Het slot van de toegangsdeur werd geforceerd om binnen te komen.
Uit de winkel verdwenen enkele kratten bier en frisdrank van niet gangbare merken evenals een groot aantal pakken koffie en flessen reinigingsmiddel.

Geleen, winkeldief
In een drogisterij aan de Salmstraat in Geleen werd donderdagmiddag een 21-jarige winkeldief betrapt bij het wegnemen van 33 tubes tandpasta van zeven gulden per stuk. De man had een geprepareerde rugzak bij zich om daarmee het alarm te omzeilen. De politie hield de man aan. Hij kreeg een boete van 500 gulden opgelegd.

Sittard, cd-roms
Afgelopen nacht werd ingebroken in een geparkeerde vrachtauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan Op de Baan in Nieuwstadt. Het dekzeil van de oplegger werd kapotgesneden. Uit de laadruimte werden circa 800 cd-romspelers gestolen.

Afdeling voorlichting is vandaag niet meer bereikbaar. In dringende gevallen kan contact worden opgenomen met de inspecteur van dienst in Sittard. Hij/zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie