Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Zuid-Oost: 7 keer autobrand in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 1-06-2001 Persbericht 1 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: brandstichtingen
De brandweer en politie zijn in de nacht van donderdag op vrijdag enkele malen uit moeten rukken voor een autobrand. Op de Schoolstraat stond om 2.00 uur de bumper van een auto in brand. Even later brandde er een bumper van een auto aan de s Gravesandestraat en de rechter voorkant van een auto aan de Humboltstraat. Op de Van Thienenlaan brandde om 3.15 uur een auto uit en tien minuten later was er brand aan een auto in de Lorentzstraat. Een uur later brandde een auto aan de Parklaan en om 6.20 uur stond op de Waddenzeelaan een auto in brand. Deze laatste was diezelfde nacht gestolen vanaf de Oldambtstraat.

Eindhoven: onder invloed
Een 40-jarige inwoner van Eindhoven is donderdagavond om 21.20 uur aangehouden op de Europalaan in Eindhoven. De man was betrokken bij een aanrijding op de kruising Veldmaarschalk
Montgomerylaan/Europalaan. De Eindhovenaar, die in een personenauto reed, kon niet op tijd remmen en botste tegen de personenauto voor hem. De bestuurder daarvan was een 20-jarige man uit Eindhoven. Er was enkel materiële schade. De 41-jarige man blies tijdens de ademtest
1,15 promille. Tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Eindhoven: bromfietscontrole
Op donderdagavond is een uitgebreide bromfietscontrole gehouden in Woensel, Gestel en in het centrum van Eindhoven. Tijdens deze controle werden in het totaal 148 processen-verbaal opgemaakt ter zake rijden zonder helm, rijden door rood licht, rijden zonder bromfietscertificaat, rijden terwijl de bestuurder nog geen 16 jaar is en overige zaken als snelheid en niet verzekerde bromfietsen. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze niet op de rijbaan of het fietspad reden. Bij de controle bleken drie bromfietsen gestolen. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. Aan deze controle namen elf politiemensen deel.

Helmond: diefstal uit tuin
Donderdag tussen 16.00 en 22.00 uur is uit de voortuin van een woning aan de Volderhof een blauwspar weggenomen. De bewoonster was tussen de genoemde tijden niet thuis. Tevens is een kunstbloemstuk dat naast de voordeur stond weggenomen. De waarde van de ontvreemde goederen bedraagt 105 gulden.

Mierlo: diefstal uit woning
Donderdagmiddag is tussen 14.30 en 15.00 uur een inbraak gepleegd in een vrijstaande boerderij aan de Luchen. Ten tijde van de inbraak was de bewoonster van het pand in de achtertuin. Men kwam de woning binnen via de achterdeur, deze was niet afgesloten. Nadat de bewoonster de hond hoorde blaffen, zag ze een zwarte personenauto wegrijden met daarin meerdere personen. Later op de avond ontdekte de bewoonster dat een geldkistje met sieraden, geld, waardepapieren, identiteitspapieren en een rijbewijs verdwenen was. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

Geldrop: verkeersongeval
Een 28-jarige inwoonster van Geldrop raakte donderdagavond om 22.26 uur licht gewond bij een verkeersongeval op het kruispunt Geldropseweg/Bogardeind/A67. Een 33-jarige man uit Assen verleende met zijn bestelauto op het kruispunt geen voorrang aan de vrouw. Hij reed vanaf de afrit A67 het kruispunt op. De vrouw reed op de kruisende weg met haar bromfiets op het fietspad. De vrouw had enkele kneuzingen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Nuenen: inbraak kantoorboekhandel
Omstreeks 3.00 uur vrijdagmorgen is er ingebroken in een kantoorboekhandel aan de Parkstraat. De eigenaar van de kantoorboekhandel kreeg om 3.00 uur een telefonische melding dat het alarm van de winkel overging. Van de winkel was de linker toegangsdeur geheel verbrijzeld, deze was vervaardigd uit veiligheidsglas. Het is nog onbekend of er iets is weggenomen uit de winkel.

Veldhoven: diefstal schilderij
Donderdagavond zijn om 19.40 uur aan de Hermannistraat te Veldhoven twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij verkochten eerder die avond huis aan huis ansichtkaarten in een flatgebouw aan de Hermannistraat. Nadat de jongens weg waren bleek dat er in de gezamenlijke hal van de flat schilderijtjes verdwenen waren. Bewoners zijn op zoek gegaan naar de jongens, maar konden ze niet meer vinden. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie de jongens aanhouden. Zij hadden één schilderijtje bij zich. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau in Veldhoven. Beide jongens bekenden en krijgen een straf opgelegd van bureau HALT.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie