Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilboot gestrand op het Gooimeer, man zwaar onderkoeld

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Huizer Reddingsbrigade

ZEILBOOT GESTRAND, MAN ZWAAR ONDERKOELD.

Nieuws van Donderdag, 31 mei 2001

Een onbekende man is donderdagmiddag zwaar onderkoeld afgevoerd naar Ziekenhuis Hilversum.

Een passant meldde even voor twaalven dat er op een zandbank op het Gooimeer bij de Stichtse Brug een zeilboot lag zonder opvarenden. De reddingboot 'Blaricum-1' van reddingsbrigade Blaricum is hierop uitgevaren.

Ter plaatse bleek aan boord van de boot onder het zeil een man te liggen.

De man was niet meer aanspreekbaar en was slechts gekleed in een korte broek en een T-shirt, bij de man werd zware onderkoeling geconstateerd en daarom werd assistentie gevraagd van de ambulancedienst en reddingboot 'de Gooier' uit Huizen.

Ondertussen werd het slachtoffer klaargemaakt voor transport naar het strand, geheel in speciale onderkoelingdekens gewikkeld werd het slachtoffer naar de wal gebracht. De inmiddels gearriveerde reddingbootbemanning uit Huizen assisteerde hierbij.

Eenmaal op het strand werd het slachtoffer door ambulancepersoneel verder stabiel gemaakt en vervolgens afgevoerd naar ziekenhuis Hilversum.

De man was donderdagochtend rond 9.30 uur nog gesignaleerd in de vluchthaven van eiland het Huizerhoef, hij vertrok toen zeilend richting de Stichtse Brug. Wat zich tussen het tijdstip van deze waarneming en het tijdstip van het aantreffen van de man heeft afgespeeld is vooralsnog onduidelijk.

Bron : Reddingsbrigade Blaricum / Huizer reddingsbrigade - 31-05-2001


*** Praat mee over dit onderwerp op het prikbord! ***
© Reddingsbrigade.nl

(advertentie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie