Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Caberet met Rul en Zusje Voogd in Voorschotense Dorpskerk

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rul en Zusje Voogd in de Voorschotense Dorpskerk

Op vrijdag 1 juni aanstaande komen twee toptalenten op cabaretgebied naar de Voorschotense Dorpskerk. Niet alleen de eerste prijswinnaar van het Leids cabaretfestival, 'RUL', maar ook de winnaars van de tweede prijs, 'Zusje Voogd', zullen dan optreden. Een voorproefje van het optreden is alvast op de site www.dorpskerk.nl te zien!

RUL met 'gehakt'
Rul bestaat uit de acteurs Ramses Graus en Edo Brunner. Hun programma bestaat uit fysieke elementen en tekstuele grappen, waarin snelle opeenvolgende acts afgewisseld worden door liedjes met een ietwat absurdistische maar af en toe ook ontroerende inslag. Het balanceren op het randje van spel en werkelijkheid is voor hen het meest spannende. Zij proberen hun publiek op het verkeerde been te zetten door schijnbare onderlinge misverstanden uit te spelen. Zowel de vakjury als het publiek was onder de indruk van deze heren, van beide kregen zijn de eerste prijs toegekend.

Zusje Voogd
De tweede prijswinnaar van het cabaretfestival van dit jaar was 'Zusje Voogd'. Ook zij zullen hun opwachting maken in de Voorschotense Dorpskerk. De twee zusjes Sjamke en Nelleke Voogd spelen een thuiswedstrijd, zij zijn in Voorschoten opgegroeid. "Hé Voogd, of hé zusje Voogd" werden zij ooit genoemd door een vriend, die hen beide de liefde verklaarde. Zijn zij inwisselbaar...? De zussen richtten twee jaar geleden Theatergroep De Kale op. Met De Kale speelden zij voornamelijk absurdistische stukken van Ionesco. Dit jaar was de tijd rijp voor de zusjes om de samenwerking en eensgezindheid te bundelen in een zelfgeschreven programma, waarmee zij de tweede plaats van het Leids cabaretfestival bereikten. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij:
Ruudolf Mode 't Bloemenhofje
Schoolstraat 87 Planciusplantsoen 28/30 Voorschoten Voorschoten

VVV Leiden Of via de site: www.dorpskerk.nl Stationsweg 2/D
Leiden

Toegangsprijs: fl. 30,00 (voor vrienden van de Dorpskerk fl 25,-)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie