Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto-expositie UNMEE in Mariniersmuseum in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Expositie UNMEE

Foto-expositie UNMEE in Mariniersmuseum

23-05-2001

In het Mariniersmuseum in Rotterdam is van 1 juni t/m 15 juni de expositie UNMEE: De fotos van Remco Schoonderwoert te zien. De fotograaf van het Centrum voor Audiovisuele Dienstverlening van de Koninklijke Marine (CAVDKM) heeft tijdens de UNMEE missie (United Nations Mission Ethiopia Eritrea) de Nederlandse bijdrage aan deze vredesmissie op foto vastgelegd. De tentoonstelling in het Mariniersmuseum toont een selectie van de duizenden fotos die Remco Schoonderwoert tijdens zijn verblijf in Ethiopië en Eritrea maakte.

Remco Schoonderwoert bracht op indrukwekkende wijze niet alleen de Nederlandse militairen in beeld, maar ook de sporen die het conflict heeft achtergelaten en de lokale bevolking. De nuchtere foto´s schetsen een realistisch beeld van de VN-vredesmissie in de Hoorn van Afrika. Schoonderwoert was eerder actief in Irak en Cambodja. UNMEE: de fotos van Remco Schoonderwoert is in de periode van 1 juni t/m 15 juni In het Mariniersmuseum in Rotterdam te zien. Het museum is geopend van maandag t/m woensdag en vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

In het kader van de UNMEE missie houden de Nederlandse militairen sinds december 2000 toezicht in de gedemilitariseerde bufferzone tussen Ethiopië en Eritrea. Op 11 juni zitten de taken voor de Nederlandse Mariniers erop en keren zij terug naar huis. (foto: Remco Schoonderwoert, CAVDKM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie