Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociaal Plan bij Endemol en John de Mol Producties

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

Sociaal Plan bij Endemol en John de Mol Producties: regeling waar meeste bedrijven voorbeeld aan kunnen nemen

Dit zijn regelingen waar de meeste bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Tot voor een paar jaar kregen we over beide bedrijven nogal eens klachten. Het blijkt nu een heel fatsoenlijke firma die oog heeft voor de positie en belangen van werknemers". Steffe Bak, onderhandelaar bij CNV Media, is zeer te spreken over het Sociaal Plan dat bij Endemol en John de Mol Producties is afgesproken.

In eerste instantie had Endemol de intentie om boventallig personeel te ontslaan. Dat is nu volledig van de baan. Er vallen geen gedwongen ontslagen. Ieder die dat wil kan aan de slag blijven. Dat vinden wij een heel belangrijke afspraak.
In het Sociaal Plan staan sluitende afspraken over om- en bijscholing van sommige medewerkers. Mocht onverhoopt blijken dat een medewerker een functie ook na scholing niet kan vervullen, of als de medewerker een functie niet wil vervullen, dan heeft Endemol op zich genomen die medewerker naar een baan buiten de organisatie te begeleiden. Ook geldt in die situatie een uitstekende financiële tegemoetkoming. Werknemers die extra moeten gaan reizen krijgen een reiskostenvergoeding die royaal boven de norm ligt en daarnaast krijgen die mensen gedurende twee jaar nog een toeslag vanwege het ongemak.
Het Sociaal Plan is nodig omdat Endemol, eigenaar van Joop v/d Ende Producties en John de Mol Producties, beide bedrijven samenvoegen (integreren). Jarenlang waren ze concurrenten op leven en dood. CNV Media heeft de afgelopen weken onderhandeld over een sociaal plan. De besprekingen zijn op een uiterst constructieve manier verlopen, vertelt Bak.

Hoofddorp, 1 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie