Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beheersovereenkomst VDAB in Vlaanderen goedgekeurd

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 1 JUNI 2001

Beheersovereenkomst VDAB goedgekeurd

Op voorstel van Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werk- gelegenheid en Toerisme, hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB). De nieuwe beheersovereenkomst, die nu zal voorgelegd worden aan de sociale partners, duurt tot 1/1/2004.

In de nieuwe beheersovereenkomst krijgt de VDAB, naast zijn opdracht voor de basisdienstverlening, de opdrachten om (1) een hogere werkzaamheidsgraad in Vlaanderen mee te realiseren, (2) te streven naar evenredige participatie op de arbeidsmarkt, (3) elke vorm van discriminatie op de arbeidsmarkt te bestrijden, (4) via opleiding en vorming het "levenslang leren" te stimuleren, en (5) de werkgele- genheidsinstrumenten effectief in te zetten. Ook de ver- dere uitbouw van de lokale werkwinkels en het ESF-Agent- schap (Europees Sociaal Fonds) en het verbeteren van de mobiliteit van de werkzoekenden behoren tot de nieuwe opdrachten van de VDAB.

Minister Landuyt wijst erop dat de basisdienstverlening van de VDAB vrij toegankelijk én gratis is voor alle werkzoekenden, werknemers en werkgevers. De VDAB zal een meerjarenplan opstellen dat jaarlijks wordt geactuali- seerd en aan de Vlaams minister belast met Werkgelegen- heid wordt voorgelegd.

De VDAB krijgt van de minister ook de nodige budgettaire ruimte om de nieuwe opdrachten uit deze nieuwe beheers- overeenkomst te kunnen uitvoeren. Zo krijgt de VDAB in een bijzondere dotatie voor 2001 voor het startbanenplan 600 miljoen fr. extra, voor de uitbouw van de lokale werkwinkels 245 miljoen fr., voor mobiliteitsprojecten 25 miljoen fr., voor inburgeringsbeleid 110 miljoen fr., voor actieplan arbeidsgehandicapten 40 miljoen fr., voor het bevorderen van ICT en het "levenslang leren" in het algemeen 172 miljoen fr., en tot slot nog 13,4 miljoen fr. voor het actieplan voor gedetineerden.

persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 553 25 60 GSM 0476 78 99 97 e-mail: (persdienst.landuyt@vlaanderen.be)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie