Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede vraagt rechtbank meer tijd voor vismarktprobleem

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Gemeente vraagt rechtbank meer tijdvoor oplossing problemen vismarkt Enschede, vrijdag 1 juni 2001
De gemeente Enschede heeft de arrondissementsrechtbank van Almelo gevraagd meer tijd te krijgen voor het zoeken naar een oplossing van de problemen (overlast) rondom de vismarkt aan de Klokkenplas. Deze week besloot de rechtbank dat het raadsbesluit van 19 februari 2001, waarin de tijdelijke marklocatie is aangewezen, met ingang van 15 juni wordt geschorst voor zover het de Klokkenplas betreft. Zorgvuldig overleg met alle betrokkenen - waarmee de gemeente reeds is begonnen - kan echter onmogelijk vóór 15 juni a.s. worden afgerond. Als er per die datum geen bevredigende oplossing is gevonden, mag de vismarkt niet meer op de Klokkenplas plaatsvinden. De gemeente bepleit uitstel tot 1 september 2001.

In een verzoekschrift aan de rechtbank heeft de gemeente gemotiveerd waarom de periode tot 15 juni te kort is. Zo moet de gemeente met een aantal omwonenden van de Klokkenplas overleg voeren, maar tevens met de individuele marktkooplieden. Ook het zoeken naar een eventuele alternatieve locatie vraagt meer tijd. Deze alternatieven zijn niet rijk bezaaid; bovendien moet in dat geval zorgvuldig overleg plaatsvinden met de omwonenden van die nieuwe locatie en moeten aanpassingen worden gepleegd aan de infrastructuur. Mocht de rechtbank het verzoek afwijzen, dan dreigt de markt van Enschede één van de belangrijkste onderdelen tijdelijk te verliezen. Met alle gevolgen van dien voor de aantrekkingskracht van de binnenstad.

Overigens is de gemeente direct na de uitspraak van de rechtbank op 29 mei jl. begonnen met het zoeken naar een oplossing. Afgelopen woensdag vond een informeel overleg plaats met de Stuurgroep Centrummanagement. Ook zijn vertegenwoordigers van de omwonenden op die dag telefonisch uitgenodigd voor een bespreking; voor hen was de eerst haalbare datum 6 juni a.s. Tijdens dat overleg wordt onder meer bekeken hoe aan de bezwaren zoveel mogelijk tegemoet kan worden gekomen; die maatregelen zouden dan in ieder geval soelaas kunnen bieden in de periode tot aan het (uitgestelde) moment van schorsing van het raadsbesluit.naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie