Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Aanhouding verdachte

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 31-05-2001 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is in een woning aan de Tweede Reitse Dreef in s-Hertogenbosch een 20-jarige man zonder vaste woon-en verblijfplaats aangehouden als verdachte van een steekpartij. Een 20-jarige Bosschenaar raakte daarbij op dinsdag 17 april jl.gewond toen hij tijdens een vechtpartij op het Hinthamereinde in s-Hertogenbosch met een mes werd gestoken. Het slachtoffer kreeg die dag in een opvanghuis aan het Hinthamereinde ruzie met een andere bezoeker. De bezoeker werd door een groepsleider buitengezet en bleef daar wachten. Het slachtoffer liep naar buiten om met hem te praten. Het tweetal raakte met elkaar in gevecht. De onbekende bezoeker pakte een mes en stak het slachtoffer enkele malen in zijn rug. Laatstgenoemde hield daaraan een oppervlakkige vleeswond over die in het ziekenhuis werd gehecht. De ruzie ging over sigaretten die het slachtoffer van de dader gestolen zou hebben. Mensen uit het opvanghuis kwamen tussenbeide. De onbekende dader wist er op dat moment vandoor te gaan. Aan de hand van onderzoek en getuigenverklaringen heeft de politie de verdachte vanmorgen aan kunnen houden.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 41-jarige inwoonster uit s-Hertogenbosch in een bouwmarkt aan de Vogelstraat in haar woonplaats betrapt op diefstal van een deurklinkenset t.w.v. ongeveer Fl. 60,=. Een beveiligingsbeambte zag dat de vrouw de set uit de verpakking haalde en in haar tas stopte. De politie heeft de vrouw aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

BROMFIETSER PROBEERT MET AUTO AAN POLITIECONTROLE TE ONTKOMEN (s-Hertogenbosch)

De politie heeft woensdagavond op de Oostwal in s-Hertogenbosch een 15-jarige Bosschenaar en zijn 19-jarige broer aangehouden voor verzet, het rijden zonder helm en het rijden op een bromfiets beneden de leeftijd van 16 jaar. De 15-jarige jongen reed zonder helm met een bromfiets over de Merwedelaan. Hij probeerde aan twee motorrijders van de politie te ontkomen.De jongen sprong van de bromfiets en zette het op een lopen richting de coffeeshop op de Maastrichtseweg, daar stapte hij in een auto die wegreed. De 19-jarige bestuurder van de auto negeerde een stopteken. De twee motorrijders dwongen de auto op de Oostwal tot stoppen. De bromfietser gaf in eerste instantie een verkeerde naam op. De bestuurder reageerde zeer agressief in de richting van de agenten. De bromfietser stapte uit en gaf één van de agenten een schop tegen een been en een klap tegen zijn helm. De agenten brachten de 15-jarige verdachte onder controle en voerden hem geboeid af naar het bureau. Zijn 19-jarige broer bemoeide zich er mee en werd eveneens aangehouden. Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL AUTO (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is vanaf de Westwal in s-Hertogenbosch een grijze VW Passat Variant TDI met het kenteken 02-DP-VP ontvreemd.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN CREDITCARD (Vlijmen)

Woensdagmiddag zijn op de Albert Plesmansingel in s-Hertogenbosch een 22-jarige inwoner uit die plaats, een 18-jarige plaatsgenote en een 21-jarige inwoner uit Ravenstein aangehouden voor het betalen met een gestolen VISA-card. Het drietal tankte bij een benzine- station aan de Grote Kerk in Vlijmen en wilde betalen met een VISA-card. De creditcard bleek te zijn ontvreemd. De verdachten gingen er vervolgens met de auto vandoor. De eigenaar van het bedrijf zette een achtervolging in maar heeft deze op een gegeven moment gestaakt. Doordat hij de positie van de verdachten in een open telefoonlijn steeds aan de politiemeldkamer doorgaf, wist de bemanning van een surveillanceauto de drie korte tijd later aan te houden. De verdachten zijn in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het Stationsplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging van een 43-jarige Bosschenaar. Het slachtoffer stond bij het station kranten te verkopen toen hij werd aangesproken door de verdachte. Laatstgenoemde probeerde tevergeefs de tent van de fiets van de Bosschenaar af te halen en dreigde daartoe met een mes. De politie heeft hem aangehouden en voor verhoor ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE MAASPOORT (s-Hertogenbosch)

Op verzoek van bewoners van de Empelsedijk en de Larenweg in s-Hertogenbosch, heeft de politie woensdag gecontroleerd op de maximum snelheid en overig verkeersgedrag. Resultaten Empelsedijk: Hier zijn vier automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid van 30 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 47 km/h.

Resultaten Larenweg: Achttien automobilisten zijn bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/h. Acht automobilisten zijn bekeurd omdat zij doormiddel van lichtsignalen medeweggebruikers probeerden te waarschuwen voor de controles. Enkele personen zijn nog bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs en het onnodig claxonneren.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN VAN RUITEN EN AUTOS (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is op het Muntelbolwerk in s-Hertogenbosch een 30-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het plegen van een zestal vernielingen. De man vernielde op het Hinthamereinde twee ruiten bij een uitzendbureau, een ruit van een koffiehuis en een ruit van een woonhuis. In drie gevallen trapte hij deuken in autos. De politie kon de man even verderop aan de hand van het signalement aanhouden. De man bleek stomdronken te zijn. Hij is ingesloten en wordt vandaag gehoord.

VERWARDE VROUW AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is de 36-jarige bewoonster van een woning aan de Henri Bakkerstraat in s-Hertogenbosch aangehouden wegens bedreiging. De vrouw bonkte hard op de muren van haar woning, waarvan de buren veel last ondervonden. De buurvrouw ging vragen of zij de vrouw kon helpen en werd daarop verbaal en met een aardappelschilmesje bedreigd. De 36-jarige vrouw is daarop aangehouden. Zij verzette zich daarbij heftig en schopte en bespuugde de agenten. De vrouw bleek geestelijk in de war te zijn. Op het bureau is hulp van het GGZ-Den Bosch ingeroepen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie