Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil advies van SER over WAO én uitvoeringsorganisatie

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA hoopt op snel advies van SER over WAO én uitvoeringsorganisatie

"De paarse coalitie heeft bij monde van de fractievoorzitters positiever op het rapport Donner gereageerd dan op grond van de woordvoerders werd verwacht", aldus CDA-Tweede Kamerlid Cees van der Knaap. "Zij zullen waarschijnlijk beseffen dat zij deze kabinetsperiode niet kunnen afsluiten zonder ook maar een begin van een oplossing voor de WAO te hebben."

De coalitie zal het het CDA ook weer niet té makkelijk willen maken in de campagne, verwacht hij. "Het is te hopen dat de SER snel kan adviseren en dat ze ook de vrijheid neemt iets te zeggen over de uitvoeringsorganisatie. Het rapport Donner is het eerste bewijs dat de SUWI-constructie met een groot overheidsorgaan voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen een onwerkbare praktijk oplevert."

"Een tweede belangrijk punt is dat van de gedeeltelijk arbeidsongeschikten. Het feit dat je die niet helemaal tot het minimum wil laten terugvallen, zoals de CDA-fractie in haar reactie heeft gesteld, heeft tot doel om ze weer aan het werk te krijgen, en draagt dus juist bij aan de kerndoelstelling van Donner. Het kan ook de aanzuigende werking op de volledige arbeidsongeschiktheid verminderen."

Herkeuringen
"Wat betreft de herkeuringen kan het volgende worden opgemerkt: de Kamer heeft twee maanden geleden al gezegd dat de nadruk op de instroomkeuringen moet liggen. Voor wat betreft het tekort aan artsen hiervoor kan worden gedacht aan een aanvulling met mensen met paramedische beroepen", aldus Cees van der Knaap

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie