Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NEN-EN-ISO en HACCP ontvangen certificaat voor Kuijpers Kip

Datum nieuwsfeit: 01-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NEN-EN-ISO en HACCP certificaat voor Kuijpers Kip
"Managementsysteem als warme jas en niet als klemmend harnas"

Op 30 mei 2001 hebben de vleeskuikenhouders Cor, Paul en Marcel Kuijpers voor hun kwaliteitssysteem de NEN-EN-ISO 9001:2000 en HACCP certificaten ontvangen van Lloyd's Register Quality Assurance. Voor zover bekend is dit een primeur voor de vleeskuikensector in Nederland. Het NEN-EN-ISO en HACCP- systeem is door de gebroeders Kuijpers opgezet in samenwerking met AgraManagement uit Dronten.
Al jaren kwaliteitsbewust
De gebroeders Kuijpers hebben op vier locaties in Noord-Brabant bedrijven voor de productie van vleeskuikens: Milheeze, Borkel en Schaft, Valkenswaard en Heeswijk-Dinther.
Op deze bedrijven wordt al jaren gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van het eindproduct. Om dit kwaliteitsbeleid concreet vorm te geven, hebben zij het nu vastgelegd in een NEN-EN-ISO- en HACCP- Managementsysteem. Alle procedures zijn op elkaar afgestemd en vastgelegd, waarbij maximale aandacht is besteed aan de voedselveiligheid van het kuikenvlees. Contact met de consument
Door de jaren heen zijn de boeren in Nederland het contact met de eindgebruikers van hun producten kwijt geraakt. De afstand tussen de boer en de consument is in de loop der tijd erg groot geworden, doordat boeren zich gespecialiseerd hebben op de primaire productie. Hierdoor krijgen boeren vaak, al of niet terecht, het verwijt dat ze niet produceren wat de markt vraagt. Kuijpers heeft zich tot doel gesteld om het contact met de markt te verbeteren door continu samen met de partners in de keten naar de consumentenmarkt te kijken en de wijze van produceren af te stemmen op wat de markt vraagt. Hierbij wil Kuijpers ook de dialoog met de retailers aangaan. Uitgangspunt hierbij is, dat zij het contact tussen de consument en de producent willen verbeteren door de herkomst van de kuikens te benadrukken.
Pag. 2 / 2
Pro-actief in voedselveiligheid
De nieuwe NEN-EN-ISO 9001:2000 normen eisen dat een organisatie actief naar de wensen van de markt gaat zoeken, om goed in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen. Wanneer er in de toekomst sprake is van aanvullende consumenteneisen op het gebied van dierwelzijn, milieu e.d. kunnen deze eenvoudig in het managementsysteem worden verwerkt. Het HACCP- systeem dat de voedselveiligheid verbetert, is door Kuijpers pro-actief ontwikkeld, het is afwachten hoe de markt hierop zal reageren. Transparant ondernemen
Kuijpers heeft voor certificering gekozen, omdat zij hun bedrijfsvoering transparant willen maken voor buitenstaanders. "Wij moeten op elk willekeurig moment kunnen laten zien wat wij doen, en dit mag ook gezien worden", aldus Marcel Kuijpers. "Door je regelmatig door een erkend certificeringbedrijf op de vingers te laten kijken, worden wij steeds gestimuleerd om beter te gaan werken!"
Daarnaast worden op de bedrijven van de gebroeders een aantal keren per jaar excursies georganiseerd en zijn er informatieborden geplaatst aan de openbare weg, waarop te zien is hoe de kuikens in de stallen worden gehouden.
Toekomst
Kuijpers: "De vleeskuikenhouderij in Nederland heeft een goede toekomst voor zich, wanneer zij zich richt op de productie van een kwalitatief onderscheidend stukje pluimveevlees. De veiligheid voor de consument is hierbij een voorwaarde. Binnen onze productieketen is dit al jaren goed geregeld, maar vanaf nu kunnen wij dit beter garanderen aan de afnemers." Door in te spelen op maatschappelijke wensen, zullen Cor, Paul en Marcel Kuijpers ook in de toekomst een bijdrage blijven leveren aan de levensvatbaarheid van de sector.
Meer informatie is te vinden op de homepage www.kuijperskip.com
* * * * * * * * * * * * * * *
Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Marcel Kuijpers
Jan van den Boomstraat 6
5473 VZ Heeswijk-Dinther
Tel. : 0413 - 22 99 67
Fax : 0413 - 22 90 11
E- Mail (marcel@kuijperskip.com)
Toelichting bij dit persbericht op volgende pagina Aanvulling door Agramanagement:
Kuijpers Kip is het eerste bedrijf dat het ontwikkelen en certificeren van hun NEN-ISO- management-ysteem gecombineerd heeft met HACCP. Kuijpers Kip is tevens het eerste bedrijf in hun sector dat volgens de nieuwe ISO-normen is gecertificeerd. Bij de nieuwe normen staat de klant centraal evenals het continu willen verbeteren.
Kuijpers Kip heeft het systeem opgezet in samenwerking met Agramanagement. Hierdoor lag er veel nadruk op de interne en externe communicatie. Bovendien heeft het bedrijf het systeem zelf ontwikkeld en geschreven aan de hand van aangeleverde voorbeelden. Deze aanpak verklaart het succes. Dit blijkt uit enthousiasme waarmee Kuijpers Kip bovenstaand persbericht naar u en naar de vakpers voor de levensmiddelenindustrie en retail stuurt. Marcel Kuijpers: "Ons managementsysteem zit als een warme jas en niet als een klemmend harnas"
De ontwikkeling van beide systemen heeft 1 jaar geduurd.

Voor meer informatie over de werkwijze en aanpak bij het onwikkelen van de managementsystemen volgens NEN-ISO 9001:2000 en HACCP kunt u contact opnemen met Agramanagement
Postbus369
8350 AJ DRONTEN
0321-386865 (of (Saskia.Grobben@wxs.nl))

Saskia Grobben
Agramanagement

Privé: Hof der Toekomst 49
3823 HX Amersfoort
tel: 033-4566357

kantoor: 0321-386865 postbus 369
8250 AJ Dronten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie