Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister De Grave opent Vlaggetjesdag 2001

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Vlaggetjesdag 2001

Minister De Grave opent Vlaggetjesdag 2001

30-05-2001

Minister De Grave zal zaterdag 2 juni in Scheveningen Vlaggetjesdag 2001 officieel openen door het hijsen van de Scheveningse vlag. Dit evenement zal worden opgeluisterd door de Marinierskapel terwijl in de haven het fregat Hr. Ms. Karel Doorman en de mijnenjager Hr. Ms. Scheveningen opengesteld zijn voor het publiek. Voorts verzorgen mariniers, duikers, promotieteams, helikopters en een maritiem patrouillevliegtuig demonstraties. De reden voor deze maritieme presentatie van Defensie is het thema van de Vlaggetjesdag van dit jaar: Scheveningen en Zeemacht.

De Zeemacht (later Koninklijke Marine) heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld voor Scheveningen in haar bestaan als vissershaven. Reeds tijdens de Tachtigjarige oorlog en later in de verschillende Engelse zeeoorlogen was het de marine die de Scheveningse haringvissers beschermde. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog was het vooral de Mijnendienst die, vanwege de opsporing en vernietiging van zeemijnen, het bevissen van de haringbanken weer mogelijk maakte. Tijdens de Vlaggetjesdag, die om 10.30 begint met een openingsconcert door de Marinierskapel en om 11.00 uur met de officiële opening door de minister, zijn de staatssecretaris van Defensie en de plaatsvervangend Bevelhebber der Zeestrijdkrachten eveneens aanwezig.

Voor meer informatie over de Vlaggetjesdag klik hier: www.vlaggetjesdag.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie