Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportstimulering Utrecht spontaan van start

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Sportstimulering spontaan van start

Zaterdag 2 juni vond in park Oog en Al voor de eerste maal een voetbaltoernooi plaats tussen christelijke studentenverenigingen en het Asielzoekerscentrum (AZC) Utrecht. Op initiatief van enkele leden van de Algemeen Christelijke Studentengezelligheidsvereniging S.S.R.-N.U. waren teams uitgenodigd van twee andere christelijke verenigingen en van het asielzoekerscentrum. Ongeveer vijftig mensen lieten zich niet wegjagen door de regen die toch ruimschoots uit de hemel kwam vallen. Ook de taalbarrière had geen invloed op de sfeer. Tien wedstrijden en drie uur verder had het enige team met zowel asielzoekers als studenten gewonnen.

De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling heeft dit voetbaltoernooi gesubsidieerd. Vanuit het project sportstimulering is er een verbreding gekomen binnen het beleid om bijzondere groepen deel te laten nemen aan een sportactiviteit. Geprobeerd wordt om kwetsbare groepen, zoals mensen met een functiebeperking, zwerfjongeren, dak- en thuislozen, ex-psychiatrische patiënten en verslaafden te bereiken. Dit leidt tot nieuwe plannen en ideeën. Na de zomer worden deze vastgelegd in een projectplan.

Er zijn al wel projecten gestart voor zwerfjongeren (samen met CNV-jongeren). Voor dak- en thuislozen is er via het Catharijnehuis een mogelijkheid om aan fitness te doen en is er een zaalvoetbalwedstrijd tegen gemeenteambtenaren georganiseerd. Daarnaast zijn er twee projecten in de ontwikkelingsfase voor ex-psychiatrische patiënten.

Verder is er voor de diverse groepen met een lichamelijke functiebeperking diverse dingen gedaan. Eén in het oog springende is de subsidie voor de Hoogstraat waar een Sport Fitness Centrum is gerealiseerd waar mensen met een functiebeperking kunnen trainen. Op de website www. watnaschool.net staat een overzicht van de activiteiten voor kinderen op het gebeid van aangepast sporten. De website is opgezet door ouders uit de wijk Wittevrouwen met steun van de gemeente Utrecht.

Al met al was het zaterdag een spontane middag voor de sportstimulering in de gemeente Utrecht. Het doel van de sportstimulering om daarmee een bindmiddel te zijn in de stad en integratie van bijzondere groepen te bevorderen kwam hierbij prima uit de verf!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie