Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Nederlandse Volleybalkampioenschappen op Gras

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Top jeugdvolleybal tijdens Pinksteren

SINT ANTHONIS Met de organisatie van de Open Nederlandse Volleybalkampioenschappen Op Gras Voor Jeugdteams kent de volleybalsport weer een nieuw kampioenschap. Voor jeugdteams waren er tot op heden maar twee prijzen in de wacht te slepen: Het reguliere indoor kampioenschap en de Nationale Clubkampioenschappen.

Dit nieuwe kampioenschap is eigenlijk een outdoorvariant op de bekende Nationale Clubkampioenschappen. Met die uitzondering dat niet alle clubs eraan deel kunnen nemen. 'We hebben het toernooi in Sint Anthonis altijd als een topvolleybaltoernooi geprofileerd en dat doen we nu dus ook met deze nieuwe variant', vertelt toernooivoorzitter Folkeringa. 'We willen de talenten van 18 jaar of jonger op ons veld zien. Daarom kunnen in eerste instantie alleen die teams inschrijven die de halve finales hebben gehaald bij de Nationale Clubkampioenschappen. Zij hebben inmiddels bewezen dat ze tot de top van Nederland behoren'. Bij Clubkampioenschappen worden door verenigingen zelf teams gemaakt van spelers die in een bepaalde leeftijdscategorie zitten. Middels een aantal voorronden komen zij uiteindelijk in een landelijke finalepoule terecht, van waaruit zij gaan strijden op de titel. De leeftijdscategorie is bepalend of een speler bij de A, B of C jeugd speelt en dus niet het niveau van de competitie waarin hij of zij uitkomt. Het kan dus best zo zijn dat een 1e divisie speler samen speelt met een clubgenoot die 2e klasse speelt. Dit principe wordt ook voor het NK op Gras gehanteerd.

NeVoBo
'We hebben dit kampioenschap bij de NeVobo gelanceerd in het najaar van 2000. Doordat zij ons enthousiasme deelden, hebben we de organisatie ervan direct op de rit gezet' vervolgt Folkeringa 'De uitnodigingen zijn inmiddels verzonden naar de semi-finalisten en we verwachten zo'n zesendertig teams te kunnen plaatsen. Omdat de organisatie van een dergelijk jeugd toernooi nogal wat extra inzet vraagt, hebben we de hulp in geroepen van een extra NeVoBo-gedelegeerde. Fons Berkien zal deze taak op zich gaan nemen'. Berkien heeft veel ervaring met het begeleiden van volleybalteams en met name op het jeugdvlak. Al enige jaren is hij begeleider van bv. Jong Oranje en buitenlandse teams die in Nederland komen volleyballen.

Het Open NK voor jeugd vind plaats op zaterdag 2 juni en wordt parallel gespeeld met het kwalificatie toernooi voor seniorenteams. Informatie over het toernooi kan ingewonnen worden via tel.: 0485-382998

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie