Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overvaller postkantoren Ter Aar en Mijdrecht aangehouden

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 10.15 uur
Overvaller postkantoren aangehouden

MIJDRECHT - Politie en justitie houden een 22-jarige Amsterdammer verantwoordelijk voor gewapende overvallen op een postagentschap in Ter Aar op 10 maart en op een postkantoor aan de Passage in Mijdrecht op 5 april van dit jaar.

Op donderdagmorgen 5 april kwamen twee mannen het postkantoor in Mijdrecht binnen en bedreigden een klant met een wapen. Medewerkers zagen zich hierdoor gedwongen geld af te geven. De twee overvallers stapten in een met draaiende motor wachtende personenauto met een derde man aan het stuur. Op aangeven van getuigen werd de vluchtauto kort na de overval leeg aangetroffen op de Adelricusstraat. De auto was op 24 maart gestolen in Amsterdam.

Gedurende het onderzoek bleken er overeenkomsten te zijn met de gewapende overval op het postagentschap in Ter Aar. In samenwerking met de recherche van de regio Hollands-Midden, district Rijn- en Aarlanden, kon de 22-jarige Amsterdammer op 18 mei worden aangehouden. De gebruikte vluchtauto bij deze overval werd ook terug gevonden in Mijdrecht.

De 22-jarige Amsterdammer is door de rechter-commissaris inmiddels in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie zoekt getuige(n) ongeval

OUDEWATER - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een aanrijding op de kruising Goudsestraatweg met de Zwier Regelinkstraat dinsdag 29 mei tegen half negen s avonds.

Een bestuurder van een donkergekleurde Nissan Patrol verleende toen hij vanaf de Zwier Regelinkstraat linksaf sloeg de Goudsestraatweg op, geen voorrang aan een 35-jarige bestuurder van een blauwe Renault Megane uit Haastrecht die vanaf de Goudsestraatweg linksaf de Zwier Regelinkstraat wilde inrijden. Er ontstond alleen materiële schade.

De bestuurder van de Nissan Patrol bleef echter niet ter plaatse van de aanrijding om gegevens uit te wisselen. Hij reed door in de richting van de Utrechtse Straatweg. De verbouwereerde Haastrechter zette onmiddellijk de achtervolging in, maar de bestuurder van de Nissan Patrol had dit kennelijk in de gaten en verhoogde steeds meer zijn snelheid. Het lukte de Haastrechter wel het kenteken te noteren, maar kon de bestuurder niet achterhalen omdat deze zeer snel reed en op gevaarlijke wijze inhaalde.

De Haastrechter deed aangifte van deze zaak bij de politie. Na ingesteld onderzoek traceerde de politie de beschadigde Nissan Patrol en nam deze inbeslag. De eigenaar ontkende de verantwoordelijke bestuurder te zijn geweest ten tijde van de aanrijding.

Eventuele getuigen van de aanrijding worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie, bureau Woerden op telefoonnummer 0900 - 8844.

Groep verantwoordelijk voor groot aantal misdrijven

MAARSSEN Politie en justitie houdt een groep van elf inwoners uit Maarssen verantwoordelijk voor het plegen van ruim dertig (ernstige) misdrijven.

Het geformeerde politieteam met de naam Rode Draad was enige maanden bezig met het onderzoek. Het onderzoek startte op 20 februari 2001 met de aanhouding van een 15-jarige jongen uit Maarssen. Hij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van kratten met lege flessen bij een bedrijf aan de Kaatsbaan in Maarssen-Dorp.

Al snel bleek, in samenspraak met een goed geïnformeerde wijkagent, dat de knaap in aanmerking kwam voor meerdere strafbare feiten. De 15-jarige bekende daarop betrokken te zijn geweest bij zeven tasjesroven en twee pogingen, een diefstal met bedreiging met een vuurwapen en twee inbraken in personenautos. Voor deze feiten konden daarna ook vier mededaders (twee van 15 jaar en twee van 16 jaar) worden aangehouden. Deze zaken vonden allemaal plaats in Maarssen.

Een ander onderzoeksteam, die de gewapende overvallen op het Wizzl-kantoor van het N.S. station in Maarssen, gepleegd op 4 en 14 maart 2001, onderzocht, kon hiervoor vier verdachten van 16, 19, 20 en 35 jaar aanhouden.(zie ook Persberichten district Rijn & Venen d.d. 28 maart 2001).
Dit onderzoek leverde voor het Rode Draad Team nieuwe strafbare feiten op en leidde naar de reeds hiervoor genoemde 16-jarige verdachte en naar drie andere 18-jarige verdachten uit Maarssen, die verantwoordelijk waren voor vier woning inbraken, een gewapende overval en drie inbraken in personenautos in Maarssen. De buit bestond voornamelijk uit tassen, portemonnees, sierraden, laptops, gereedschap en bedroeg ruim 50.000 gulden.

De politie heeft het onderzoek inmiddels afgesloten. Acht van de elf verdachten zijn gedurende het onderzoek op last van de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten nog steeds vast. De verwachting is dat zij en de drie in vrijheid gestelde verdachten, binnenkort moeten verschijnen bij de rechtbank Utrecht.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

DISTRICT RIJN & VENEN Vrijdagavond heeft de politie in het kader van een alcoholactie controles uitgevoerd in Breukelen, Mijdrecht, Oudewater en Woerden. Van alle gecontroleerde automobilisten bleken twee bestuurders, een 45-jarige man uit Wilp en een 31-jarige Belg teveel gedronken te hebben. Met respectievelijk een proces-verbaal en een forse boete mochten zij te voet hun weg vervolgen.

In Mijdrecht werden twee bestuurders van een bromfiets betrapt op het gebruik van alcohol. Eén van de twee probeerde nog aan de controle te ontkomen, maar kon door de politie staande worden gehouden. Naar aanleiding van de ademanalyse werden beiden met een flinke geldboete en een rijverbod heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie