Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 11.10 uur
Automobilist rijdt bromfietser aan

RHENEN Gisteravond is de bestuurder van een bromfiets door een auto aangereden en gewond geraakt.

Een 26-jarige inwoner uit Arnhem reed omstreeks half zeven met zijn bromfiets over de fietsstrook van de Utrechtsestraatweg. Een 36-jarige bestuurder van een auto wilde zijn auto inparkeren en zag de bromfietser over het hoofd.

Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. De man uit Arnhem kwam ten val en werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Ede. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Automobilisten rijden met alcohol

VEENENDAAL Zaterdagmorgen heeft de politie een automobilist betrapt op het rijden onder invloed.br>
Omstreeks tien voor drie zagen agenten een auto geparkeerd staan op de Achterkerkstraat. In deze auto troffen de agenten een half slapende man aan, terwijl de motor van zijn auto draaide. Omdat de man sterk rook naar alcohol, waarschuwden de agent hem om niet te gaan rijden.

Toen de agenten op de Fluiterstraat de bestuurder van een ander voertuig controleerden, hoorden zij en harde klap. Toen zij de Achterkerkstraat opreden zagen zij dat de gewaarschuwde man was verdwenen. Even verderop bleek een verkeersbord omver gereden te zijn, her en der over de rijbaan lagen onderdelen van een auto.

Uiteindelijk leidde een koelvloeistofspoor naar de Sprenkelaar, waar de bestuurder net uit zijn voertuig stapte. De man, een 28-jarige inwoner uit Veenendaal, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Een ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van maar liefs 2 promille, viermaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Met een rijverbod van tien uur mocht hij weer vertrekken.

RHENEN Agenten zagen zaterdagmorgen een man uit een horecagelegenheid komen en in zijn auto stappen. Bij het zien van de surveillanceauto twijfelde de man of hij weg zou rijden, hetgeen door de agenten werd opgemerkt.

Kort daarna werd hij op de Nieuwe Veenendaalseweg staande gehouden. Omdat de bestuurder zijn auto niet op de handrem had gezet, reed zijn auto achteruit en botste tegen de politieauto. Er ontstond hierdoor geen schade aan de voertuigen.

Een blaastest was reden om de man aan te houden en over te brengen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag bleek 1,5 promille, dus invordering van zijn rijbewijs, een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie