Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 2-06-2001 Persbericht district Maastricht
Zaterdag 2 juni 2001

Maastricht; Ongeval onder invloed
Op vrijdagavond omstreeks 23.50 uur vond op de Bosscherweg een aanrijding plaats. Een 28 jarige automobilist uit Dilsen-Stokkem, komende uit de richting van de Frontenweg negeerde het rode verkeerslicht en botste tegen een tegemoetkomende auto die vanaf de Bosscherweg links afsloeg de Noorderbrug op. Bij het opnemen van de aanrijding bleek dat de 28 jarige Belg alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.0 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. Niemand raakte gewond.

Om 03.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Prins Hendrikstraat in Eijsden een 41 jarige automobilist uit het Belgische Herstal gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 0.7 o/oo. De man kreeg een transactie van 410 gulden aangeboden.

Valkenburg; Autobrand
In de nacht van vrijdag, omstreeks 2.00 uur, brandde op de Trichtergrubbe in Valkenburg een auto volledig uit. Volgens een getuige ontstonden onder het dashboard van de auto spontaan vlammen die in enkele seconden al tot het dak van de auto reikten. De brandweer bluste de auto. Een naast het uitgebrande voertuig geparkeerde personenauto werd door de hitte beschadigd.

Valkenburg; Aanhoudingen ter zake vandalisme
In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 4.00 uur, werd bij de politie gemeld dat er over een auto werd gelopen op de Koninginneweg in Valkenburg. Een patrouille die vlakbij reed was binnen luttele seconden ter plaatse. Er werden twee personen aangetroffen die werden aangehouden. Het voertuig vertoonde moddersporen op motorkap, dak en koffer. Het dak was op diverse plaatsen gedeukt. Een aangetroffen modderspoor kwam overeen met het profiel van de schoenen van een van de verdachten. De twee personen die behoorlijk onder invloed verkeerden werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor het verdere onderzoek werden ingesloten.

Maastricht; Diefstal uit woning
Op vrijdagmiddag, omstreeks 14.00 uur, werd een 85 jarige inwoonster van Maastricht in de wijk Belfort het slachtoffer van diefstal. Met een smoesje slaagden drie onbekende vrouwen er in bij de bejaarde in de woning te geraken. Terwijl twee vrouwen het slachtoffer in de keuken aan de praat hielden doorzocht een derde een kast waaruit geld werd ontvreemd. Toen het slachtoffer te kennen gaf de zaak niet te vertrouwen en de politie wilde bellen verdween het drietal spoorslags.

Maastricht; Straatroof
Een 19 jarige inwoonster van Maastricht fietste op vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur over de Pastoor Jacobsweg in Maastricht. Plotseling werd zij vanachteren vastgepakt en werd een plastic zak met daarin haar beurs weggepakt. Twee daders vluchtten vervolgens te voet in de richting van de Frankenstraat. Het slachtoffer vond de plastic zak even verder terug. De beurs ontbrak doch die werd later teruggevonden en bij de politie bezorgd. In de beurs zat geen geld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie