Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 2-06-2001
1e Persbericht 2 juni 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van auto-inbraak aangehouden Op de Aert Roelofsstraat is zaterdagochtend rond 4.00 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het inbreken in een auto in de Nachtegaallaan kort daarvoor. Een getuige zag de man inbreken in de auto en belde de politie. Deze stelde een onderzoek in de omgeving in en trof de man aan in de Aert Roelofsstraat. Bij hem werden een autoradio, zes Cds, een zonnebril, twee aanstekers, een portemonnee en aftershave aangetroffen. Uit onderzoek bleken deze van de eigenaar van de auto te zijn. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van vernieling politievoertuig aangehouden Op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 2.40 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het trappen en het slaan tegen een politievoertuig. Hierdoor zijn deuken in het voertuig ontstaan en is een buitenspiegel vernield. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het vervoer naar het politiebureau beledigde de verdachte de politie diverse keren en trachtte hij een agent te slaan.

Eindhoven: Verzamelaars van auto-emblemen aangehouden Op de Andromedaplaats zijn zaterdagochtend rond 00.45 uur twee 13-jarige jongens uit Eindhoven en Nuenen aangehouden. De politie betrapte hen toen zij auto-emblemen aan het wegnemen waren. Er werden vijf emblemen en inbrekersgereedschap bij de verdachten aangetroffen. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De zaak wordt verder afgehandeld door het bureau Halt.

Helmond: Gereedschap uit schuur gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Lijsterstraat zijn tussen maandag 9.00 uur en vrijdagavond 20.00 uur een boorhamer, een schroefmachine, een freesmachine en een schaafmachine gestolen. De dader is vermoedelijk over de berging heen geklommen om op de achterplaats te komen. De deur van de schuur was niet op slot.

Best: Grote parasol gestolen
Vanaf het terras van een horecagelegenheid aan de Ekkersweijer is vrijdag tussen 1.45 en 11.30 uur een grote parasol gestolen. De parasol heeft opengeklapt een diameter van ongeveer 7 meter, zat bevestigd in vier betonnen blokken en was verankerd met een hangslot.

Geldrop: Tweede verdachte van auto-inbraak aangehouden Op het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdagmiddag rond 12.00 uur een tweede verdachte, een 18-jarige Eindhovenaar, van een auto-inbraak aan de Bezorgershof aangehouden. Donderdagmorgen om 3.20 uur is door de politie op het Berkenhof in Geldrop een eerste verdachte, een 15-jarig jongetje uit Eindhoven, aangehouden. Het duo werd door een patrouille van de politie op heterdaad betrapt toen zij aan het inbreken waren in een auto. Toen ze ontdekt waren gingen de twee er op een brommer vandoor. Na een korte achtervolging gooiden ze de brommer op de grond en gingen er te voet vandoor. De 15-jarige werd daarbij in de kraag gegrepen. De 18-jarige zag toen kans om te ontsnappen. In een bergruimte van de brommer zaten verschillende gestolen detectieapparaten en autoradios. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Geldrop: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Op een parkeerplaats van een instelling aan de Bogardeind is vrijdagmiddag rond 17.00 uur een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto kort daarvoor. De verdachte werd op heterdaad betrapt door twee portiers. Hij klom uit de auto toen hij de portiers zag en probeerde op een fiets te vluchten. Zij lieten hem niet ontsnappen en droegen hem over aan de politie. Bij de verdachte werden inbreekgereedschap, een zwarte portemonnee, een opberghoesje voor een frontje van een radio, twee sleutels en een herenhorloge aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat de spullen, met uitzondering van het inbreekgereedschap, allemaal het eigendom zijn van de eigenaar van de auto. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Tuinstoel gestolen
Vanuit een tuin van een woning aan de Bolsiusstraat is tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagochtend 9.30 uur een tuinstoel gestolen. Een andere tuinstoel trof de eigenaar bij de omheining aan. De tuin is volledig omheind en de toegangspoort was op slot. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de tuin is gekomen.

Gemert: Minderjarige onder invloed bestuurt auto Op de Burgemeester Rietmanstraat is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 16-jarige jongen uit Gemert aangehouden. De politie zag hem in een personenauto met gedoofde lichten rijden. Toen hij de Burgemeester Rietmanstraat in reed kon hij de bocht niet goed nemen waardoor hij gedeeltelijk door een plantsoen reed. Hierop stopte hij even. Vervolgens kwam hij met veel toeren en slippende banden in de richting van de politie rijden en stopte hij bij een bushalte. Twee vooralsnog onbekende bijrijders stapten hier uit, sprongen op hun fiets en reden weg. Uit onderzoek bleek dat de 16-jarige bestuurder een slok te veel op had en zonder toestemming in de auto van zijn moeder reed. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. Tegen de jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Soerendonk: Auto gestolen
Vanaf de Van Schaiklaan is tussen vrijdagavond 20.30 en zaterdagochtend 1.00 uur een grijze Nissan Patrol met het kenteken VV-03-DF gestolen.

Someren: Bromfietser en passagier gewond
Op de Kerkstraat zijn vrijdagavond rond 22.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Someren en zijn 14-jarige duopassagier uit Someren gewond geraakt toen zij in botsing kwamen met de auto van een 33-jarige automobiliste uit Someren. De bromfietser reed over de Kerkstraat in de richting van Someren Eind toen de automobiliste, die in tegenovergestelde richting over de Kerkstraat reed, linksaf sloeg om de Dilmanshof in te rijden. Hierop kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bromfietser en zijn passagier zijn voor behandeling aan hun verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Son: Automobilist rijdt door na jongen aangereden te hebben Op de Eindhovenseweg is donderdagavond rond 22.30 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven door een onbekende automobilist aangereden. Het slachtoffer fietste kort daarvoor samen met een aantal vrienden door een rood verkeerslicht op de kruising Ekkersrijt / Eindhovenseweg. Een auto die op het kruispunt stilstond gaf op dat moment provocerend wat extra gas. Kort daarna zien de jongens de auto staan op een terrein aan de Eindhovenseweg. De jongens durfden niet verder te fietsen en wachtten tot de auto wegreed. Plotseling komt hen echter met hoge snelheid dezelfde auto tegemoet rijden. De 15-jarige fietser wordt hierbij door de auto geschept. Het slachtoffer vloog over de motorkap terwijl de auto gewoon doorreed. De 15-jarige jongen en zijn vrienden hebben zich vervolgens verstopt omdat de auto weer terug kwam rijden. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn rechterbovenbeen. Zijn fiets is zwaar beschadigd door het ongeval. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie