Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 2-06-2001 2e Persbericht 2 juni 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Overval
Een 18-jarige medewerkster van een bedrijf aan de Jeroen Boschlaan is zaterdagmiddag rond 13.00 uur overvallen door een onbekende man. De man was eerst in de zaak een beetje aan het rondkijken en zei dat hij later met zijn kinderen terug zou komen. Toen hij even later terugkwam bedreigde hij de medewerkster met de dood als zij hem geen geld zou geven. De medewerkster heeft vervolgens de kassalade op de toonbank gelegd. De dader heeft het geld gepakt en is gevlucht. De hoogte van de buit is nog onbekend. De dader is een blanke man, ongeveer 1.70 meter groot, slank postuur met een bol gezicht en is ongeveer 30 jaar. Hij heeft kort bruin haar en tatoeages op zijn onderarmen. Hij droeg op het moment van de overval een zwart shirt met lange mouwen met aan de bovenkant witte blokken, een blauwe spijkerbroek en witte sokken. De man droeg geen schoenen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

Eindhoven: Caravan gestolen
Vanaf de Generaal van Welderenstraat is tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagochtend 8.30 uur een beige Caravan van het merk Hobby met het kenteken WG-30-KX gestolen.

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Op de Generaal Coenderslaan is vrijdagavond rond 23.30 uur een 27-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw hoorde plotseling een brommer aan komen rijden. De duopassagier trok aan de tas die de vrouw om haar schouder droeg. Doordat de vrouw niet meteen losliet is zij een stukje meegesleurd. Uiteindelijk moest ze de tas loslaten en reed de bromfiets hard weg in de richting van de Generaal Marshallweg. In de tas zat een GSM, diverse pasjes, een strippenkaart en een geldbedrag van ongeveer 75 gulden. De duopassagier die de tas wegnam was ongeveer 25 jaar, had bruin kort krullend haar en een getinte huidskleur. Hij droeg tijdens de beroving een zwarte jas. Hij had geen helm op. De bestuurder van de bromfiets wel.

Eindhoven: 200 rollen dakleer gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Esp zijn tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en zaterdagochtend 11.00 uur 200 rollen dakleer gestolen. De rollen lagen boven op het dak van een pand. De dader is op het terrein gekomen door het slot van de omheining van het bouwterrein te vernielen.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Fluwijnstraat is tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 9.00 uur een blauwe Opel Astra met het kenteken FV-PX-71 gestolen.

Helmond: Meisje van tas beroofd
Op de Markt is zaterdagmiddag tussen 12.15 en 12.30 uur een 17-jarig meisje uit Helmond van haar tas beroofd. Ze stond te betalen toen plotseling haar tas van haar schouder werd gerukt door een onbekende man die vervolgens wegrende. In de tas zaten medicijnen, een GSM en een agenda.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf het Adelaarplein is zaterdag tussen 2.00 en 8.15 uur een zwarte Mazda 121 met het kenteken XY-67-XT gestolen.

Helmond: Onder invloed
Op de Beelstraat is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 29-jarige automobilist uit Helmond met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte onder invloed veroorzaakt ongeluk Op de kruising Mierloseweg Caroluslaan zijn zaterdagochtend rond 1.00 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 18-jarige automobilist uit Helmond reed over de Caroluslaan en verleende geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Helmond die over de Mierloseweg van links kwam aanrijden. De 18-jarige automobilist bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van
1,35 weer. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Man betrapt met slok te veel op
Op de Bakelseweg is zaterdagochtend rond 3.45 uur een 20-jarige automobilist uit Bakel met een slok te veel op betrapt. De politie zag de verdachte op de Oranjelaan rijden met hoge snelheid en achtervolgde de auto. Tijdens de achtervolging negeerde de verdachte een rood verkeerslicht en reed slingerend over de weg. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Jongetje van portemonnee beroofd
Op de Pater L.A. Bleysstraat is zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur een 11-jarig jongetje uit Best van zijn portemonnee beroofd. Een onbekende jongen liep op hem af en sloeg onder de hand van het slachtoffer waardoor zijn portemonnee uit zijn handen vloog. Hierop pakte de onbekende jongen de portemonnee op en vluchtte. In de portemonnee zaten een aantal pasjes en een geldbedrag van ongeveer 70 gulden.

Best: Hooibalen gestolen
Uit een weiland aan de Kleine Broekweg zijn tussen donderdagmiddag 14.00 uur en zaterdagochtend 9.00 uur acht hooibalen van ongeveer 400 kilogram per stuk gestolen. De hooibalen hebben een totale waarde van naar schatting 1.000 gulden.

Best: Kop-staart aanrijding
Op de A2 ter hoogte van hectometerpaal 140.0 zijn zaterdagochtend rond 5.00 uur twee vrouwen gewond geraakt bij een kop-staart botsing. De betrokken autos reden vanuit Boxtel richting Best. De aanrijding is ontstaan toen een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden plotseling remde en de 27-jarige automobiliste uit Veldhoven, die achter hem reed, niet tijdig vaart kon minderen en op het voertuig voor haar botste. Hierdoor botsten de beide voertuigen vervolgens weer tegen de auto van een 25-jarige bestuurder uit Zoetermeer die voor de man uit Leeuwarden reed. De automobiliste uit Veldhoven en haar 19-jarige bijrijdster uit Eindhoven zijn met respectievelijk buikklachten en een hoofdwond overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Prins Bernhardlaan is tussen dinsdagochtend 00.00 uur en zaterdagochtend 9.00 uur een rode Mazda 323 met het kenteken PG-NB-64 gestolen.

Deurne: Zakkenrollerij
Op de Molenstraat is zaterdagmiddag rond 13.45 uur een 35-jarige vrouw uit Deurne het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw bemerkte bij de kassa dat haar portemonnee uit haar rugzak was genomen. In de portemonnee zaten diverse pasjes en een geldbedrag van ongeveer 10 gulden.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Korte Kerkstraat is zaterdag tussen 14.00 en 14.30 uur een grijze Mercedes Benz C180 met het kenteken LJ-HD-49 gestolen.

Geldrop: Mishandeling
In een horecagelegenheid aan de Winde is zaterdagochtend tussen 00.00 en 00.30 uur een 23-jarige vrouw uit Geldrop door een onbekende vrouw mishandeld. Het slachtoffer had zes biertjes besteld. Toen zij deze naar haar vrienden wilde brengen pakte een onbekende vrouw de drank af. Toen het slachtoffer de onbekende vrouw hierop aansprak werd zij geschopt en geslagen door haar. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Ze liep een bloeduitstorting aan haar oog op, diverse blauwe plekken en nekklachten. De vrouw die het slachtoffer mishandelde heeft een tenger postuur, is ongeveer 1.75 meter groot en heeft blond haar. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Gemert: Verdachte aangehouden
In een horecagelegenheid op de Handelseweg is zaterdagochtend rond 4.30 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van een 17-jarige jongen uit Aarle-Rixtel zonder enige aanleiding. Het slachtoffer liep een gezwollen oog op. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Netersel: Eenzijdig ongeluk met dodelijke afloop Op de Muilen is zaterdagochtend rond 11.00 uur een 20-jarige automobilist uit Goirle door een nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer reed over de Muilen in de richting van Bladel. Na een flauwe bocht naar links is de auto om onduidelijke redenen in de slip geraakt en met de voorzijde tegen een boom gebotst. Het slachtoffer, R. Basters, is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg en is daar aan zijn verwondingen overleden.

Oirschot: Verdachten van diefstal brandstof met gestolen auto aangehouden
Nadat de politie een melding had gekregen van een tankstation aan de A58 met betrekking tot tanken zonder te betalen stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Op de A58 richting Tilburg signaleerde de politie het betreffende voertuig dat gestolen bleek te zijn. Op het stopteken reageerde de bestuurder niet. De politie zette de achtervolging in richting Tilburg Hilvarenbeek. Tijdens de achtervolging negeerde de verdachte bestuurder met hoge snelheid een rood verkeerslicht. Een aanrijding kon ternauwernood voorkomen worden. Uiteindelijk reed de auto met hoge snelheid tegen een stoeprand aan. Hierdoor kwam het voertuig met vier wielen van de grond en belandde in een fontein van een recreatiepark in Hilvarenbeek. De beide verdachten uit Oosterhout (25 en 30 jaar) stapten vervolgens uit de auto en probeerden te vluchten. Dit is niet gelukt. De politie heeft de twee mannen rond 3.40 uur aan kunnen houden. De 25-jarige verdachte is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden worden voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Vest zijn zaterdag rond 14.00 uur drie laptops gestolen. De dader kwam op het terrein door het hekwerk te vernielen en vervolgens een ruit aan de zijkant van het pand te vernielen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie