Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Goudvishal in Arnhem tot 1 juli

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GOUDVISHAL
Postbus 251
6800 AG Arnhem
tel/026 4457683
fax/026 3707083
www.goudvishal.nl
bezoekadres: vijfzinnenstraat 103, Arnhem

hallo allemaal,
hier is weer een programma overzicht voor de goudvishal voor de komende tijd. de Goudvishal zal trouwens vanf 2 juli even een zomerstop hebben en vanaf 31 augustus weer haar deuren openen. ik hoop dat dit allemaal op de goede bureaux terecht komt. als dat niet het geval is, wil U mij dan daar even van op de hoogte stellen? tot ziens! mieze.

Zaterdag 2 juni (concert/ dance)
VOORRONDE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND - DANCE ACTS + TECHNO - ELECTRO AFTER PARTY

DJ's FERENC (if) IAN (semtech) & FLEXC
Open: 20:30 entree gratis (na 23:00 f 10,-)

Zaterdag 9 juni (dance/ beats, jungle 2step)
BEATS
DJ's TYSON & LUX
Open: 22:00 entree: f 5,- (na 23:00 f 7,50) ( cjp/ov: f 5,-)

BEATS is een lekker gevarieerd en ongedwongen dansfestijn dat door DJ's TYSON (wie kent 'm niet?) en LUX vlotjes en los geregiseerd wordt. De catchfrase van vanavond is 'unwind, be happy'

Zondag 10 juni (concert/ hardcore)
FACEDOWN (b), THE SPIRIT THAT GUIDES US (nl/swe), WATERDOWN (ger) & 2ND TO NONE Open: 16:00 entrée: f 10,-

FACEDOWN uit het belgische Kontich (bij Antwerpen) betsaat al een paar jaar en zal binnenkort niet meer bestaan. Het gezelschap wat brute hardcore maakt zal zichzelf zeer binnenkort opheffen en verder gaan onder de naam Calibre. Maar voor dat 't zover is kun je nog een maal van ze genieten in de goudvishal. Laatste kans dus. THE SPIRIT THAT GUIDES US is een band die met hun wortels in de europese laaglanden (nederland en zweden) vanuit het niets ineens heel erg 'in the picture' was. Na hun eerste split rrelease met de lion heart brothers gingen ze een tijdje de studio in om nieuw materiaal uit te werken. De groove en de gitaarriffs doen aan hardcore denken maar de muziek is minder hard. De schreeuwende vocalen gemengd met de emo zang geven ook een apart beeld. WATERDOWN is een band die probeert de hardcore (en de hardcore scene) steeds in een nieuw daglicht te bekijken en te vernieuwen. De band schopt gigantisch kont met hun ruw schreeuwende vocalen en stuwende songs. 2nd TO NONE zal het programma openen.
.
Vrijdag 15 juni (concert/ metal)
ALTAR, LAST DAYS OF HUMANITY, FLINKSTONEDS
Open: 20:00 entree: f 15,- (vvk/cjp/ov: f 12,50)

Met de nieuwe CD 'Red Harvest' zal ALTAR de fans die het door de jaren heen verzameld heeft met een genadeloze klap verdubbelen. De Hardenberse formatie timmert al jaren aan de weg maar deze plaat zal hen mischien de eeuwige roem doen vergaren. LAST DAYS OF HUMANITY maken brute grind/death metal die de fans van dat genre uit hun schoenen zal blazen. Ook bij de FLINKSTONEDS gaat 't om deathmetal, een technische variant deze keer. De mannen (en vrouw) komen uit Wehl en openen de avond.

Zaterdag 16 juni
BOOGIE NIGHTS
DJ's SYTE & DEMIAN
Open: 23:00 entrée: f 7,50 (cjp/ov: f 5,-)

Ook deze editie van de Boogie Nights zal net als zijn vele voorgangers bol staan van de funky muziek, soepel aaneengeregen door twee uiterst funky deejays, SYTE & DEMIAN, deze kerels lopen al sinds jaar en dag de deur van de platenzaak plat om daar alle goede platen vandaan te slepen. Uit die berg platen hebben ze natuurlijk voor vanavond alleen de aller-aller-allerbeste uitgezocht en zetten daarmee ongegeneerd de aanval op je dansbenen in.

Vrijdag 29 juni (concert/ pop)
SEEDLING, THIS BEAUTIFUL MESS & FURTIPS
Open: 20:30 entree: 12,50 (cjp/ov: f 10,-)

Toen SEEDLING in 1997 op het noorderslag festival aantrad bestonden ze nog maar net. Dat nam natuurlijk niet weg dat SEEDLING de zaal helemaal plat speelde. Dat trucje herhaalden ze nog op de uitmarkt, eurosonic en talloze optredens in het clubcircuit. In februari 2001 bracht SEEDLING haar eerste volledige album uit, 'elevator tourist' geproduceerd door Zlaya Hadzic (o.a. Low, The Gathering, Zea.) meer nog dan haar debuut E.P. 'sham pain' komt op dit album de veelzijdigheid van de band goed uit de verf. De dubbele zang en vervormde viool spelen een hoofdrol en samen met de puntige gitaar en de groovende bas geven ze een erg vervreemdende sfeer. Inventieve songs die ook catchy en dansbaar zijn maken het geheel af. De FURTIPS uit Arnhem zijn in 1992 opgericht door Herman Bunskoeke, nadat zijn eerdere band, De Artsen, uiteen viel. Op een feestje 'beval' hij Camille Courbois (bekend van de Beulskoppen), Jan Pol en Thom Vanderdoef om in zijn nieuwe band te komen spelen. Herman had eigenlijk een soort van Nomeansno-achtige haredcore in gedachten maar helaas wisten de songschrijvers binnen de band, Jan en Camille, niets van hardcore of hoe het te spelen. Na een tijdje werd Herman trouwens uit de band gezet omdat hij te beroemd werd met zijn andere band, Bettie Serveert. De FURTIPS begonnen als waanzinnigen liedjes te schrijven (op het moment hebben ze zo'n 400 liedjes) en begonnen ze op te nemen op geleende aparatuur. Helaas was die aparatuur niet zo heel erg goed en de FURTIPS mischien niet zo heel erg bedreven in het opnemen maar het resultaat werd door iedereen als Lo-Fi beschreven. Iets wat de FURTIPS altijd tegenspraken. Na wat vage jaren (waarin wel wat plaatjes met gastmuzikanten gemaakt werden) is de basis van FURTIPS weer wat stabieler. Met een nieuwe drummer en keyboard speler word er weer hard geoefend en zijn ze klaar voor de volgende plaat.

Zaterdag 30 juni (dance/ drum 'n bass)
FORMS RESIDENT NIGHT
DJ's TYSON, FOX, UNREAL, MC RUFFNASS & VJ KMKZ
Open: 22:00 entrée: f 10,-

Om het FORMS-seizoen af te sluiten zullen de residents, de 'eigen' FORMS deejays, veejays en emcees nog een keer alles uit de kast trekken om voor eens en voor altijd te laten zien dat FORMS een broeikast voor drum and bass talent is en dat de residents de avond met evenveel gemak kunnen laten boomen als een engelse superster deejay dat kan.

Zondag 1 juli (concert/ punk helden)
THE DICKIES (usa) + MISSELIJK.
Open: 20:00 entrée: f 17,50

Heeft deze band eigenlijk nog een introductie nodig? THE DICKIES zijn niet alleen de oudste overlevende punkband maar ook de gaafste! Ze begonnen jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden in de jaren 70 nog voor de uitvinding van videorecorders...echt waar! Zij waren na de Sex Pistols de tweede punkband die een platencontract kreeg en de enige band die nog over is van de L.A. punk explosie. Ze hebben zichzelf op de kaart gezet met onsterfelijk goede platen als: 'The Incredibly Shrinking Dickies' en 'Dawn of the Dickies' en hebben de kunst van het supersnelle-debiele-punkrock-coveren van klassieke rocksongs (paranoid van blacksabbath bij voorbeeld) compleet onder de knie. THE DICKIES' laatste plaat, 'All This and Puppet Stew' is hun beste plaat sinds jaren en ze zijn helemaal klaar om de wereld maar weer eens te veroveren. Dat zal trouwens niet meevallen want wij hebben de band MISSELIJK in het voorprogramma staan en met de aanstekelijke humor van die kerels krijgen ze de hele zaal plat. Niet alleen maakt MISSELIJK hele leuke persiflages op bestaande en beroemde platenhoezen (joy divisions 'closer' wordt 'loser', U2's 'boy' wordt 'OI', Jimi Hendrix' 'elctric Ladyland' wordt 'electric Babyland' enz.) MISSELIJK maakt ook nog eens fijne punkrock.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie