Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gentse Nieuwe: tentoonstelling Steve Schepens

Datum nieuwsfeit: 02-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G e n t s e N i e u w e : t e n t o o n s t e l l i n g S t e v e S c h e p e n s (01/06/2001)

Van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juni loopt in de Kapittelzaal van Kunsthal Sint-Pietersabdij in Gent, de tentoonstelling Steve Schepens, Schilderijen en Tekeningen. De Kunsthal is open van dinsdag tot
zondag, van 9 tot 17 uur.

De kunsttentoonstelling Steve Schepens maakt deel uit van het project Gentse Nieuwe en wordt georganiseerd door de Dienst Receptieve Ruimten van de Stad Gent. Met Gentse Nieuwe biedt de Dienst Receptieve Ruimten talentvolle kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren in professionele omstandigheden. Op deze manier kunnen zij zich aan specialisten, maar ook aan het publiek presenteren.

Steve Schepens, geboren op 30 maart 1979 in Gent, haalde in 1998 zijn diploma Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent. Momenteel studeert hij schilderkunst in de eerste meestergraad aan de Academie in Gent. Toch beperkt hij zich niet alleen tot schilderen. Het laatste jaar deed hij performances en hij werkt ook drie-dimensionaal. De taal en het gebruik ervan zijn van groot belang in zijn oeuvre.

In zijn tentoonstelling in Kunsthal Sint-Pietersabdij legt Steve Schepens de nadruk op het individuele bezig zijn. De schilderijen en tekeningen ontmantelen zekerheden op een tijdloze en zeer actuele wijze.

Informatie

Dienst Receptieve Ruimten, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent, Beatrice Deboel of Mirjam Welleman, tel. (09)243 97 52, fax (09)243 97 34, e-mail (Beatrice.Deboel@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie