Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-06-2001 Persbericht district Maastricht
Zondag 3 juni 2001

Maastricht; Aanhoudingen ter zake geweldpleging

Op zondagochtend, omstreeks 5.15 uur, ontstond er op de Kesselskade onenigheid tussend drie personen uit Geleen (2 mannen van 20 en een meisje van 16) en een groep van circa 8 personen. Hierbij werd het tweetal uit Geleen tegen de grond gewerkt en werden geslagen en getrapt. De verdachten verdwenen daarna via de Hoenderstaat. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werd in de omgeving een onderzoek ingesteld. Op aanwijzen van de slachtoffers konden op de Markt twee verdachten, twee mannen van 25 en 26 jaar uit Maastricht, worden aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht; Man te water

Op zaterdagochtend belde een 30 jarige inwoner van Roermond met de politie en de ambulance en sprong vervolgens bij aankomst van deze hulpdiensten in de vijver bij de Geusselt. Hij weigerde uit het water te komen. Door de brandweer werd met een bootje getracht de man op het droge te krijgen, doch hij wist telkens te ontsnappen. Toen de man uitgeput dreigde te raken en onderkoelingsverschijnselen vertoonde sprong een van de aanwezige agenten in de vijver en wist de man aan de kant te krijgen. De man verkeerde onder invloed van verdovende middelen. Hij werd per ambulance naar het AZM gebracht.

Maastricht; Aanhoudingen in het kader van de openbare orde

Op de Markt in Maastricht werd omstreeks 1.50 uur, een 31 jarige Maastrichtenaar aangehouden ter zake baldadigheid. De man gooide op de Markt met uitgerukte plantjes. Tevens wenste hij zijn personalia niet aan de politie te verstrekken. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau.

Ook een 22 jarige Maastrichtenaar werd aangehouden. De man stond in de St. Catharinastraat in het openbaar te urineren. Ook hij wenste niet mee te werken en weigerde zijn naam te geven. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal naar het hoofdbureau overgebracht.

Maastricht; Aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag werd bij de politie gemeld dat twee Belgische personen in de Goudvinkstraat in Maastricht een gestolen auto trachtten te verkopen. Toen de twee verdachten de politie zagen naderen sloeg het tweetal op de vlucht. Door de agenten de achtervolging in gezet. Een van de verdachten, een 26 jarige inwoner van Vottem (B) kon, nadat zij in verschillende richtingen waren gelopen, worden aangehouden. De auto bleek in België te zijn gestolen. De verdachte werd voor onderzoek ingesloten.

Maastricht; Aanhouding

In de nacht van zaterdag op zondag werd een patrouille op het Vrijthof aangesproken door een 27 jarige inwoner van Utrecht. De man zei dat hij even tevoren zonder aanleiding door een persoon die deel uitmaakte van een grotere groep een aantal vuistslagen in zijn gezicht had gekregen. Op aanwijzing van de benadeelde werd in de Spilstraat de verdachte, een 18 jarige man uit Maastricht aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij werd naar het politiebureau overgebracht waar hij voor onderzoek werd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie