Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Landgraaf: Rustig begin Pinkpop

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-06-2001 Persbericht district Kerkrade
Zondag 3 juni 2001

Landgraaf; Rustig begin Pinkpop

Door de politie werden op en rond het Pinkpopterrein op zaterdag en zaterdagnacht 5 personen aangehouden.

Twee 25 jarige mannen uit Rotterdam en een 18 jarige man uit Rotterdam werden aangehouden omdat zij zich bezig hielden met de illegale verkoop van kaartjes.

Een 27 jarige man uit het Duitse Wallenrod werd aangehouden omdat door beveilingsmedewerkers werd ontdekt dat hij in het bezit was van een stroomstootwapen. Hij werd overgedragen aan de politie. De man werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen.

Een 19 jarige man uit Melick werd aangehouden na klachten over de overlast die hij bezorgde. De man die stevig aan Bachus had geofferd, werd aangehouden en voor het uitslapen van zijn roes ingesloten.

Er werden 15 aangiften gedaan van diefstallen uit tenten. In een geval werd zelfs de hele tent met inhoud gestolen.

Bijzonder gedupeerd raakte een persoon uit het Oostenrijkse Innsbruck. Uit zijn tent werden 11 toegangskaarten voor het Pinkpopfestival gestolen. De kaarten waren van vrienden van de man die op weg waren vanuit Oostenrijk naar Landgraaf.

Er werd 1 aangifte gedaan van inbraak in een auto.

Kerkrade; Brand

Zaterdagavond, omstreeks 23.40 uur, ontstond brand in een woning gelegen in de Anjelierstraat in Kerkrade. De brand ontstond in de woonkamer. Vermoedelijk is kortsluiting in de TV de oorzaak. De bewoonster en haar zoon raakten niet gewond. De brandweer droeg zorg voor het blussen. De woonkamer liep forse brand- en waterschade op.

Kerkrade; Eenzijdig ongeval door alcoholgebruik

Op de Dentchenbachweg in Kerkrade reed in de nacht van zaterdag op zondag een 27 jarige inwoner van Zaltbommel tegen een boom. De man bleek stevig alcohol te hebben genuttigd, getuige de uitslag van de ademanalyse. Die bedroeg 1.9 o/oo; bijna viermaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij raakte niet gewond.

Landgraaf; Aanhouding

Op zaterdagochtend reed een patrouille door de Baanstraat in Landgraaf. De agenten zagen een 25 jarige man uit Eygelshoven staan urineren in de tuin van een van woningen in de Baanstraat. Toen de verdachte, die onder invloed verkeerde en onvast ter been was, hierover werd aangesproken weigerde hij elke medewerking. De verdachte werd vervolgens aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Vaals; Dure oldtimers ontvreemd

Na het forceren van de toegangspoort werden vanaf een afgesloten terrein twee dure oldtimers gestolen. Dit gebeurde in de vroege zondagochtend in de Bloemendalstraat in Vaals. Gestolen werden twee Jaguars, beide cabriolet. Ten nadele van een 52 jarige inwoner van Leidschendam werd een blauwe Jaguar XK140 met kenteken DL-12-48 . Ten nadele van een 54 jarige inwoner van Oostzaan verdween een groene Jaguar van het type XK120 met kenteken DM-21-28.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie