Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 3-06-2001
Politieberichten van 2/6 (13.00 uur) tot 3/6 (13.00 uur)

Leeuwarden: auto gestolen
Tussen woensdag 17:30 uur en zaterdag 12:30 uur werd een auto gestolen die geparkeerd stond aan het Mauritsplein. Het gaat om een blauwe Opel Kadett met het kenteken TP-43-HS. De 66-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Franeker: banden camper vernield
Van een kampeerauto die geparkeerd stond aan de Professor Lorestraat werden tussen dinsdag 17:00 uur en woensdag 09:30 uur alle vier de banden lek gestoken. De 53-jarige eigenaar uit Franeker deed aangifte.

Heerenveen: vernieling
Onbekenden hebben tussen vrijdag 16:00 uur en zaterdag 10:00 uur vernielingen aangericht aan het gemaal op het Heidemeerterrein nabij de brug Rottumerweg. Van een kast werd de deur opengebroken waarna de electrische installatie kapotgeslagen werd. De vernieling werd ontdekt door de brugwachter.

Bolsward: aanrijding met letsel
Een 88-jarige automobiliste uit Abcoude is zaterdag om 17.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Westergoawei. De vrouw keerde bij een parkeerplaats, maar werd aangereden door een achterop komende auto, bestuurd door een 26-jarige inwoonster van Tzum, die ze over het hoofd had gezien. De vrouw uit Abcoude werd Melding aanrijding met op auto weg bij Bolsward. Ze werd met onder meer een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Terplaatse troffen

Harlingen: bromfietser ten val
Een 37-jarige inwoner van Noorn (NH) is zaterdag om 19.20 uur gewond geraakt, toen hij door nog onbekende oorzaak op de Oude Trekweg met zijn bromfiets ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden is zaterdag om 20.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Hoeksterpad. De vrouw werd betrapt toen ze voor ca. 125 gulden aan winkelwaar wilde meenemen zonder te betalen.

Dokkum: brokkenmakende bestuurder rijdt door
Een onbekend gebleven automobilist heeft zaterdag om 18.10 uur op De Dijk vier auto`s beschadigd en is daarna doorgereden. Omstreeks genoemd tijdstip kwam een 45-jarige automobilist uit Dokkum met pech midden op de weg tot stilstand. Een achterop komende automobilist haalde hem in, raakte daarbij de auto van de Dokkumer alsmede drie aan de linkerkant van de weg geparkeerde auto`s. De onbekend gebleven automobilist reed daarna door. Het kenteken van de auto is niet bekend.

Burgum: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aan de Hooijengastrjitte geparkeerde auto. Nadat een ruit was vernield werd de radio/cd-speler weggenomen. De 50-jarige eigenaar uit Burgum deed aangifte.

Joure: twee aanhoudingen na vernielingen
Twee 14-jarige jongens uit Joure zijn zaterdag om 23.10 uur op de Aukebaes aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Een getuige zag hoe de jongens een ruit van een bushokje vernielden en een baksteen tegen een auto gooiden. De twee werden korte tijd later door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

IJlst: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft zondag om 00.10 uur vier personen aangehouden, op verdenking van het plegen van vernielingen op de Galemagracht. Surveillerende agenten betrapten de vier toen ze een glasbak omgooiden, waardoor de inhoud op straat terecht kwam. De aahgehouden personen waren twee inwoners van Sneek, 17 en 16 jaar oude, een 15-jarige inwoner van Heeg en een 15-jarige inwoner van IJlst. Ze werden voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Rijs: onder invloed
Een 50-jarige inwoner van Amsterdam is zondag om 00.45 uur op de Smitsleane aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 305 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren kreeg.

Drachten: aanhouding na belediging
Een 25-jarige inwoner van Drachten is zondag om 00.30 uur aangehouden, omdat hij op de Noordkade politiebeambten had beledigd. Deze spraken hem aan omdat hij tegen de duer van een horecagelegenheid trapte. Hij begon daarop de politiebeambten te beledigen, waarop hij werd aangehouden. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette, werd hij geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor belediging en baldadigheid.

Leeuwarden: onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Oudega is zondag om 01.15 uur op de Aldlansdyk aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 390 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Appelscha: mishandeling
Een groepje jongens uit Groningen dat op een kampeerboerderij verbleef is zondag omstreeks 00.00 uur op de Boerestreek door een viertal nog onbekende jongens mishandeld. Het groepje was onderweg van een horecagelegenheid naar de kampeerboerderij, toen ze door de vier werden aangesproken en zonder duidelijke reden werden aangevallen. De Groningers wisten te ontkomen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Eén jongen van 15 jaar moest zich onder dokerstbehandeling laten stellen, maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. Van de vier aanvallers is bekend dat één een getinte huidskleur had en kort geblondeerd stekelhaar. Hij droeg een crèmekleurige lederen jack. Verder was er een kleine donkere jongen bij, wellicht van Marokkaanse afkomst. De andere twee waren blanke jongens waarvan er één behoorlijk lang was. De leeftijd van de daders lag tussen 18-20 jaar.

Sneek: wildplasser weigert naam te noemen
Een 29-jarige inwoner van Sneek is zondag om 04.15 uur op de Marktstraat aangehouden omdat hij betrapt was op wildplassen en weigerde zijn identiteit bekend te maken. Hij werd daarom naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Nadat hij `s ochtends alsnog zijn naam had gegeven, werd hij, met een proces-verbaal op zak, op vrije voeten gesteld.

Grou: vernielingen
Onbekenden hebben zondag omstreeks 05.30 uur vernielingen aangericht in de Raadhuisstraat. Er werden vier thermopane ruiten ingegooid van een bankgebouw en de jeugdherberg. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een parasolstandaard. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen.

Workum: eenzijdig ongeval met minderjarige bestuurder Een 15-jarige inwoner van Workum is zondag om 05.20 uur gewond geraakt toen hij op de Prystershoek met een door hem bestuurde auto tegen een boom belandde. De jongen, die de auto van zijn broer had meegenomen, werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Heerenveen: inbraak schuur
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een schuurtje bij een woning aan de Herenwal. Nadat een deur was geforceerd werden twee fietsen uit de schuur weggenomen. De 66-jarige eigenaresse deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...