Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 3-06-2001
Politieberichten van 2/6 (13.00 uur) tot 3/6 (13.00 uur)

Leeuwarden: auto gestolen
Tussen woensdag 17:30 uur en zaterdag 12:30 uur werd een auto gestolen die geparkeerd stond aan het Mauritsplein. Het gaat om een blauwe Opel Kadett met het kenteken TP-43-HS. De 66-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Franeker: banden camper vernield
Van een kampeerauto die geparkeerd stond aan de Professor Lorestraat werden tussen dinsdag 17:00 uur en woensdag 09:30 uur alle vier de banden lek gestoken. De 53-jarige eigenaar uit Franeker deed aangifte.

Heerenveen: vernieling
Onbekenden hebben tussen vrijdag 16:00 uur en zaterdag 10:00 uur vernielingen aangericht aan het gemaal op het Heidemeerterrein nabij de brug Rottumerweg. Van een kast werd de deur opengebroken waarna de electrische installatie kapotgeslagen werd. De vernieling werd ontdekt door de brugwachter.

Bolsward: aanrijding met letsel
Een 88-jarige automobiliste uit Abcoude is zaterdag om 17.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Westergoawei. De vrouw keerde bij een parkeerplaats, maar werd aangereden door een achterop komende auto, bestuurd door een 26-jarige inwoonster van Tzum, die ze over het hoofd had gezien. De vrouw uit Abcoude werd Melding aanrijding met op auto weg bij Bolsward. Ze werd met onder meer een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Terplaatse troffen

Harlingen: bromfietser ten val
Een 37-jarige inwoner van Noorn (NH) is zaterdag om 19.20 uur gewond geraakt, toen hij door nog onbekende oorzaak op de Oude Trekweg met zijn bromfiets ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden is zaterdag om 20.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Hoeksterpad. De vrouw werd betrapt toen ze voor ca. 125 gulden aan winkelwaar wilde meenemen zonder te betalen.

Dokkum: brokkenmakende bestuurder rijdt door
Een onbekend gebleven automobilist heeft zaterdag om 18.10 uur op De Dijk vier auto`s beschadigd en is daarna doorgereden. Omstreeks genoemd tijdstip kwam een 45-jarige automobilist uit Dokkum met pech midden op de weg tot stilstand. Een achterop komende automobilist haalde hem in, raakte daarbij de auto van de Dokkumer alsmede drie aan de linkerkant van de weg geparkeerde auto`s. De onbekend gebleven automobilist reed daarna door. Het kenteken van de auto is niet bekend.

Burgum: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aan de Hooijengastrjitte geparkeerde auto. Nadat een ruit was vernield werd de radio/cd-speler weggenomen. De 50-jarige eigenaar uit Burgum deed aangifte.

Joure: twee aanhoudingen na vernielingen
Twee 14-jarige jongens uit Joure zijn zaterdag om 23.10 uur op de Aukebaes aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Een getuige zag hoe de jongens een ruit van een bushokje vernielden en een baksteen tegen een auto gooiden. De twee werden korte tijd later door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

IJlst: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft zondag om 00.10 uur vier personen aangehouden, op verdenking van het plegen van vernielingen op de Galemagracht. Surveillerende agenten betrapten de vier toen ze een glasbak omgooiden, waardoor de inhoud op straat terecht kwam. De aahgehouden personen waren twee inwoners van Sneek, 17 en 16 jaar oude, een 15-jarige inwoner van Heeg en een 15-jarige inwoner van IJlst. Ze werden voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Rijs: onder invloed
Een 50-jarige inwoner van Amsterdam is zondag om 00.45 uur op de Smitsleane aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 305 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren kreeg.

Drachten: aanhouding na belediging
Een 25-jarige inwoner van Drachten is zondag om 00.30 uur aangehouden, omdat hij op de Noordkade politiebeambten had beledigd. Deze spraken hem aan omdat hij tegen de duer van een horecagelegenheid trapte. Hij begon daarop de politiebeambten te beledigen, waarop hij werd aangehouden. Omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette, werd hij geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor belediging en baldadigheid.

Leeuwarden: onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Oudega is zondag om 01.15 uur op de Aldlansdyk aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 390 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.

Appelscha: mishandeling
Een groepje jongens uit Groningen dat op een kampeerboerderij verbleef is zondag omstreeks 00.00 uur op de Boerestreek door een viertal nog onbekende jongens mishandeld. Het groepje was onderweg van een horecagelegenheid naar de kampeerboerderij, toen ze door de vier werden aangesproken en zonder duidelijke reden werden aangevallen. De Groningers wisten te ontkomen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Eén jongen van 15 jaar moest zich onder dokerstbehandeling laten stellen, maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. Van de vier aanvallers is bekend dat één een getinte huidskleur had en kort geblondeerd stekelhaar. Hij droeg een crèmekleurige lederen jack. Verder was er een kleine donkere jongen bij, wellicht van Marokkaanse afkomst. De andere twee waren blanke jongens waarvan er één behoorlijk lang was. De leeftijd van de daders lag tussen 18-20 jaar.

Sneek: wildplasser weigert naam te noemen
Een 29-jarige inwoner van Sneek is zondag om 04.15 uur op de Marktstraat aangehouden omdat hij betrapt was op wildplassen en weigerde zijn identiteit bekend te maken. Hij werd daarom naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Nadat hij `s ochtends alsnog zijn naam had gegeven, werd hij, met een proces-verbaal op zak, op vrije voeten gesteld.

Grou: vernielingen
Onbekenden hebben zondag omstreeks 05.30 uur vernielingen aangericht in de Raadhuisstraat. Er werden vier thermopane ruiten ingegooid van een bankgebouw en de jeugdherberg. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een parasolstandaard. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen.

Workum: eenzijdig ongeval met minderjarige bestuurder Een 15-jarige inwoner van Workum is zondag om 05.20 uur gewond geraakt toen hij op de Prystershoek met een door hem bestuurde auto tegen een boom belandde. De jongen, die de auto van zijn broer had meegenomen, werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Heerenveen: inbraak schuur
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een schuurtje bij een woning aan de Herenwal. Nadat een deur was geforceerd werden twee fietsen uit de schuur weggenomen. De 66-jarige eigenaresse deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie