Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pakistan speelt volleybal tegen Brazilië in St Anthonis

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Pakistan meets Brasil

SINT ANTHONIS - Waar gebeurt het nog dat een Pakistaans volleybalteam zijn krachten kan meten met een Braziliaanse topploeg? Juist, op het 'heilige' Sint-Tunnisse gras tijdens het Pinkstertoernooi op 3 en 4 juni.

De inschrijving van een Pakistaans volleybalteam is ook voor de organisatie van het Pinkstertoernooi een exotische verrassing. Over volleybal in Pakistan is weinig bekend, en tot dusverre was Azië tussen Egypte en China nog één van de weinige 'onontgonnen gebieden' voor het fameuze Sint-Tunnisse volleybaltoernooi. Dat ze in Pakistan goed kunnen hockeyen is algemeen bekend. Qua teamsporten zit het dus wel snor in deze voormalige Britse kolonie.
Het contact kwam tot stand doordat de Pakistaanse volleybalbond aan het Pinkstertoernooi om een sponsorbijdrage vroeg. Want in Punjab worden momenteel de Aziatische jeugdkampioenschappen gehouden met deelname van gerenommeerde volleybalnaties als Korea, Japan en Australië. Van het een kwam het ander en de voorzitter van de Pakistaanse volleybalbond regelde een team om in Sint Anthonis deel te nemen; deze ploeg bestaat uit het puikje van de nationale competitie. De genoemde voorzitter blijkt trouwens ook nog majoor en zo ongeveer het hoofd van de Pakistaanse politie te zijn; dat wordt een mooie verrassing voor hem als ie tijdens Pinksteren in een kampeerboerderij mag slapen...

Publiekslieveling
Naast de contractering van Amerikanen, Letlanders, Albaniërs, Tsjechen en Slowaken is het de organisatie van de Open NK op gras ook weer gelukt een topteam uit het altijd publieksfavoriete Brazilië te halen.
Vrevok-coach Martinovic heeft als aangever gefungeerd voor het StarExport volleybalteam; hij tipte de organisatie over de aanwezigheid van dit team op een Belgisch toernooi, waartegen hij met Vrevok moest spelen. De Pinjkstertoernooi-organisatie toog direct naar België om de contacten te leggen. Het bleek dat de manager van het SEAR team, Marcio Jung, ooit als speler van Fiat Minas Belo Horizonte in Sint Anthonis had gespeeld. Dus was het zaakje snel geregeld, want hij kende de unieke sfeer van het grastoernooi. Ofschoon de gemiddelde leeftijd van dit team voorin de dertig ligt, is hun niveau waarschijnlijk nog hoger dan van de Nederlandse eredivisie. Deze drie keer per week trainende Brazilianen zijn heuse 'toernooibeesten' en pakken veel prijzen op Zuid-Amerikaanse toernooien. SEAR moet dus als een regelrechte favoriet worden beschouwd, waar de andere favorieten Dukla Liberec, VKP Bratislava en Ozolnieki hun tanden op stuk kunnen bijten.
In Brazilië heeft het Brabantse volleybalevenement onderhand een ware cultstatus bereikt. "Als je niet ooit in Sint Anthonis hebt gevolleybald is je Braziliaanse volleybalcarriëre niet compleet", zo lijkt het adagio aldaar. Dus betaalt het Star Export volleybalteam van ex-professionals zelf de complete reis naar Nederland speciaal voor één lang weekend volleyballen in Sint Anthonis. Dat vraagt natuurlijk om een behoorlijke tegenprestatie van de Pinkster-organisatie en tevens geeft dit een indicatie van de status van het Pinkstertoernooi in het mondiale volleybal, een status die in eigen dorp door sommigen nog wel eens over het hoofd wordt gezien!

Paul Kempen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie