Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Redding van grijze zeehond op Vlieland

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Zeehondencreche Pieterburen
Zoek soortgelijke berichten
Zeehondencreche Pieterburen

Redding van grijze zeehond op Vlieland

Willem Stel, een van onze EHBZ-medewerkers op Vlieland, had op eerste Pinksterdag een bijzondere ontmoeting met een volwassen grijze zeehond. Het dier - met een gewicht van minstens 150 kilo - zat verward in een groot stuk groen visnet en kon niet meer zwemmen. Het net trok hem steeds opnieuw naar beneden. Willem Stel is in de branding gesprongen en heeft met een mes het net van kop en vinpoten van de zeehond los gesneden.

Gelukkig had de zeehond geen verwondingen en kon hij direct weer worden vrijgelaten. Hij voelde zich kennelijk opgelucht en bleef Willem nog een poosje van een afstand bekijken. Een paar andere zeehonden kwamen erbij toen ze zagen dat hun soortgenoot weer vrij was.
Voor Willem een hele bijzondere pinkstermorgen.

Het werk van EHBZ-ers van de Zeehondencrèche bestaat niet alleen uit het meenemen van zieke dieren. Het grootste gedeelte van hun tijd besteden zij aan het natrekken van meldingen van voorbijgangers en het observeren van gestrande zeehonden, kortom aan bescherming van in het wild levende dieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie