Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier tuinen in Achterhoek opengesteld met Pinksteren

Datum nieuwsfeit: 03-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

TUINEN KIJKEN IN DE ACHTERHOEK

ACHTERHOEK - Op 3 en 4 juni (Pinksteren) en 23 en 24 juni worden vier particuliere tuinen in de Achterhoek voor bezoekers opengesteld. De tuinen liggen niet te ver uit elkaar, zodat heel goed per fiets van de ene naar de andere tuin kan worden gereden. Ze liggen in het zuidwestelijke deel van de Achterhoek, in de plaatsen Beek, Didam, Hengelo (G) en Zelhem. Elke tuin heeft zijn eigen karakter. Op alle vier dagen zijn de tuinen geopend van 10.00-17.00 uur. Ter bestrijding van de kosten wordt een entree van ¦ 5, - per persoon, kinderen tot 12 jr. gratis, per tuin gevraagd. Voor iedere bezoeker is een gratis folder met informatie over de vier tuinen verkrijgbaar. Deze is bij alle VVV's in de Achterhoek en op aanvraag bij tel.(0316) 53 15 59 of (0314) 62 39 28 (S.B. International) te bestellen.

De tuinen

De heem- en siertuin Aldenhaeve aan de Haitinkweg 8 in Zelhem wordt gekenmerkt door rust en eenvoud, waar de bezoeker oog en oor voor detail moet hebben. In de kruidenhof of bij slecht weer in de oude schuur met lemen vloer kunt u koffie drinken. De tuin is voorts van half mei tot en met eind augustus op woensdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen De Internationale Natuurtuindagen die op 7 en 8 juli zouden worden gehouden zijn ivm met MKZ verschoven naar volgend jaar. De tuin is beide dagen wel te bezichtigen. In de landelijke tuin De Daaldersmaat aan de Doesburgseweg 8 in Loil (Gem. Didam), vindt u schaduw- en zonneborders, een bloemenheuvel, een kruidenhoek en een pluktuin. Het geheel ademt beslotenheid, maar door middel van doorkijkjes is toch het contact met het platteland behouden. In juni, juli t/m 15 augustus is de tuin op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend en s zondags van 14.00 tot 17.00 uur.

De boerderij Dijenborghs Hof aan de Dijenborghseweg 4 in Hengelo Gld staat temidden van oude fruit- en notenbomen, hagen, bloeiende heesters en borders in steeds wisselende kleurschakeringen. Van 16 mei tot en met 26 september open op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur.

De fraaie Engelse tuin van Jory Botvliet ligt aan de St.Jansgildestraat 20 in Beek, aan de rand van het Montferland. De tuin is onderverdeeld in drie verschillende tuinen: een landschappelijk aangelegde vijvertuin, een prieeltuin met bloemborders en een boomgaard met enkele oude bomen en een verdiepte kas. In juni en juli is de tuin op woensdag open van 11.00 tot 17.00 uur. In deze periode zijn er door eigenares Jory Botvliet vervaardigde keramische en bronzen objecten in de tuin opgesteld.

Over de grens

Tijdens de Pinksterdagen is het ook mogelijk om twee tuinen niet ver over de grens in Duitsland te bezoeken. De tuinen zijn gelegen in Bedburg-Hau en in Geldern. Meer informatie bij Jory Botvliet (0316) 53 15 59.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie