Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ING verwerft meerderheidslang in Seguros Comercial America

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten

ING Groep

Amsterdam, 4 juni 2001 ING verwerft meerderheidslang in Seguros Comercial America - het grootste verzekeringsbedrijf in Mexico
ING Groep heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Savia S.A. de C.V. tot verwerving van een meerderheidsbelang in Seguros Comercial America (SCA), de grootste verzekeringsmaatschappij in Mexico met een marktaandeel van 29%. ING neemt een belang van 45% in SCA over van Savia voor een bedrag van ongeveer USD 791 miljoen. Het totale belang van ING komt hiermee op 87%.

Toen ING in februari 2000 voor de eerste maal een belang in SCA verwierf, was in de overeenkomst reeds meegenomen dat ING de mogelijkheid had om vanaf 2003 een meerderheidsbelang van Savia over te nemen. Nu Savia het resterende deel van haar belang eerder heeft aangeboden, maakt ING graag van deze gelegenheid gebruik. Deze transactie vloeit voort uit de strategie die ING al geruime tijd voert om haar aanwezigheid op de snelgroeiende markten voor financiële dienstverlening in Latijns Amerika te vergroten. Deze acquisitie, die afhankelijk is van goedkeuring van de toezichthoudende instanties, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond. De transactie zal gefinancierd worden uit eigen middelen en zal een licht negatieve invloed hebben op de winst per aandeel van ING voor 2001. In 2002 zal de transactie een licht positief effect op de winst per aandeel hebben.

"Deze acquisitie tilt ING naar de top van financiële dienstverleners in Mexico", aldus de heer E. Kist, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING Groep. "Wij beschouwen Mexico als een zeer aantrekkelijke markt met aanzienlijke groeipotentie. SCA is een uitstekende aanvulling op onze bestaande activiteiten en maakt van ING een belangrijke marktpartij."

Seguros Comerical America
Gemeten naar verkopen heeft SCA momenteel een marktaandeel van 18% in levens- en zorgverzekeringen en een marktaandeel van 39% in schadeverzekeringen. SCA is de snelst groeiende verzekeringsmaatschappij met een gemiddelde groei over de afgelopen tien jaar van 23%.

"SCA is een goed gepositioneerd verzekeringsbedrijf met een uitstekend management-team en zeer getalenteerd personeel in alle geledingen van de organisatie", aldus de heer F.S. Hubbell, lid van de Raad van Bestuur van ING Groep en voorzitter van het Bestuurlijk Centrum ING Americas." Aangezien er geen overlap is met de bestaande activiteiten van ING in Mexico, verwachten wij niet dat er zich op korte termijn grote veranderingen binnen SCA zullen voordoen. ING zal de nodige investeringen in SCA en de andere lokale ING-bedrijven doen teneinde haar toonaangevende positie aldaar te behouden."

SCA heeft een groot distributienetwerk van meer dan 8.000 agenten die alle belangrijke regio's in het land bestrijken. De groei en ontwikkeling van Mexico als een markt voor financiële dienstverlening gecombineerd met het leiderschap van SCA en de schat aan kennis binnen ING op het gebied van geïntegreerde financiële dienstverlening zijn uitstekende uitgangspunten voor toekomstige groei.

"ING behoort tot de toonaangevende financiële instellingen in de wereld," aldus Adrian Paez, lid van de directie van SCA. "De samenwerking met ING waarborgt dat SCA in de toekomst zal kunnen blijven groeien en bloeien. Doordat ING vastbesloten is een leidende rol te spelen in de verzekerings- en de financiële markten in Mexico, zal deze samenwerking ten goede komen aan alle belanghebbenden van SCA, waaronder de klanten, de tussenpersonen en agenten, en de medewerkers."

Alfonso Romo, voorzitter van Savia, zal voorzitter van de Raad van Commissarissen van SCA blijven en zal tevens een strategische adviserende rol binnen ING Americas krijgen. ING zal de operationele controle op het bedrijf krijgen en SCA zal via ING Mexico rapporteren.

De positie van ING in Mexico
Met de acquisitie van SCA verzekert ING zich van een toonaangevende positie op de Mexicaanse markt voor financiële dienstverlening. ING heeft tevens een bancassurance joint-venture met Banco Bital, een van de grootste particuliere banken in Mexico en is 100%-eigenaar van Afore Bital, een van Mexico's snelst groeiende pensioenfondsen.

ING en Grupo Financiero Bital richtten in december 1997 Afore Bital op, een van de grootste pensioenfondsen in Mexico. In oktober 2000 verwierf ING het belang van Grupo Financiero Bital in Afore Bital. Afore Bital heeft een beheerd vermogen van USD 1,6 miljard en twee miljoen klanten. Het bedrijf heeft een marktaandeel van ruim 10% in de Mexicaanse pensioenmarkt.

ING heeft tevens een belang van 49% in de bancassurance joint-venture Seguros Bital, dat verzekeringsproducten op de markt brengt via het kantorennet van Banco Bital en annuïteiten via Pensiones Bital. Deze succesvolle joint-venture, die in januari 1999 van start is gegaan, heeft baat bij de acquisitie van SCA vanwege de vele cross-selling mogelijkheden die tussen deze twee bedrijven bestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie