Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.10 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juni een auto over de Amsterdamsestraatweg rijden waarvan het vermoedden bestond dat de bestuurder gedronken had.

De man had bijna de gehele Amsterdamsestraatweg nodig om te kunnen rijden. Tevens reed hij meerdere malen bijna tegen geparkeerde voertuigen aan. Omstreeks vier uur werd de auto aan de kant gezet en moest de 33-jarige bestuurder uit Utrecht blazen.

Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te mogen besturen. Op het bureau werd duidelijk dat de Utrechter 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Dit is bijna vier maal de toegestane hoeveelheid.

Zijn rijbewijs bleek al eerder te zijn ingenomen vanwege het rijden onder invloed. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de Utrechter bepalen.

Bejaarde vrouw berooft van tas

UTRECHT Een 82-jarige vrouw uit Utrecht liep zondagmiddag over de Tolsteegbrug toen zij door twee onbekende mannen werd berooft van haar tas.

Omstreeks half twee liep de vrouw met haar rollator over de Tolsteegbrug. In de rollator had zij haar handtas vastgebonden aan het boodschappenrekje. Twee onbekende mannen kwamen haar tegemoet lopen en spraken de vrouw aan. Plotseling greep één van de mannen naar de tas van de vrouw en trok deze uit het mandje en rende weg.

Signalement dader 1: man, donkere huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, kort donker haar. Hij droeg goudkleurige kleding. Signalement dader 2: man, donkere huidskleur, ongeveer 20 jaar oud. Deze man trok de tas uit het mandje. Hij had een fors postuur en droeg mogelijk een gouden oorbel. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Verkeersongeval letsel dader rijdt door

UTRECHT Een werknemer van Rijkswaterstaat werd zaterdagmiddag op de vluchtstrook van de A12 aangereden door een bestuurder die vervolgens met hoge snelheid doorreed.

De 56-jarige werknemer uit Wijk bij Duurstede stond omstreeks tien voor zes op de A12 en wilde een gestrande vrachtwagen chauffeur gaan helpen. Eén rijbaan was reeds voor de veiligheid gedeeltelijk afgekruist door Rijkswaterstaat.

Op het moment dat de man wilde uitstappen en naar de vrachtwagenchauffeur liep hoorde hij achter hem stevig remmen en zag hij een auto recht op hem afkomen. De man zag nog in een flits kans plaats te nemen op de bestuurdersstoel. Echter zijn benen kreeg hij niet op tijd in de auto.

De aanstormende auto ramde de auto van Rijkswaterstaat en raakte de benen van het 56-jarige slachtoffer. De bestuurder stopte niet maar reed met dezelfde snelheid door.

Verschillende getuigen hadden het ongeluk zien gebeuren en bleven achter de verdachte aanrijden. De positie van de verdachte werd doorgegeven aan de meldkamer. Op de A28 werd het voertuig door de politie onderschept en kreeg de bestuurder een stopteken. De 20-jarige verdachte negeerde het stopteken en nam de afslag Maarn/Doorn. Onderaan de afrit kon de politie het voertuig klemrijden en werd de 20-jarige bestuurder uit Boskoop aangehouden.

De 56-jarige man van Rijkswaterstaat werd met beenletsel overgebracht naar het UMC. Na onderzoek bleken zijn verwondingen gelukkig mee te vallen. De verdachte uit Boskoop werd op het bureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie