Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 4-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 4 juni 2001, Tweede Pinksterdag

Dagelijkse persinformatie

Groningen: diefstal uit sportkantine
Op de Kooiweg werd zondagochtend een inbreker overlopen door de beheerder van een sportkantine. Toen de verdachte zich betrapt wist zag hij kans met achterlating van zijn fiets lopend te vluchten. Bij de kantine bleek een draadglas geforceerd te zijn. Uit het pand werden tostis en dextro tabletten weggenomen, die door de verdachte waren achtergelaten in de bosjes. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op. *Ook bij de milieudienst aan de Verlengde Lodewijkstraat werd ingebroken. Daar namen de daders een computer weg na een raam te hebben in geslagen.

Groningen: spiegels van autos vernield
In de IJselstraat werden zaterdagnacht spiegels van autos afgetrapt en vernield. Getuigen zagen dat drie jongens na de vernieling een woning aan de IJselstraat binnen gingen. Daar werden twee 19-jarige verdachten aangehouden. Zij bekenden hun misdaad en werden na verhoor aan het bureau weggestuurd.

Groningen: jongen rijdt agent aan
Een 14-jarige jongen uit Groningen reed zondagavond op de Lijzijde met opzet een politieman aan. De jongen werd door de agent gecontroleerd omdat hij geen helm droeg. Toen hij een stopteken gaf, vermeerderde hij zijn snelheid en reed de politieman omver. Hij kon echter wel worden aangehouden. Toen bleek de jongen de bromfiets weggenomen te hebben, nog geen 16 jaar te zijn en natuurlijk geen bromfiets certificaat te bezitten. Hij was bang betrapt te worden omdat anders zijn moeder boos zou zijn. Na verhoor is hij door moeder van het bureau opgehaald.

Groningen ernstig letsel na botsing
Op de Kluiverboom botste zondagmiddag een 16-jarige jongen met zijn bromfiets tegen de auto van een 22-jarige automobilist uit de stad. De jongen verleende geen voorrang aan de auto en werd geschept. Vervolgens kwam de jongen op de rijbaan terecht, waar hij werd aangereden door een tweede auto van een 42-jarige Groninger. De jongen moest met rugletsel naar het ziekenhuis.

Groningen: man gooit vrouw met pan kokend water In een woning aan de Adriaan Pauwstraat liep een 26-jarige vrouw uit Groningen ernstige brandwonden op. De vrouw had in de woning ruzie gekregen met haar ex-vriend. Hierbij gooide de vrouw met een lege pan naar de man, waarop hij een pan met kokend water greep en over de vrouw heen gooide. De man vluchtte daarop de woning uit, maar kon op de Eikenlaan door de politie worden opgepakt. De man is ingesloten. De vrouw is opgenomen in het brandwonden centrum in Groningen.

Groningen : inbrekers betrapt
In de Kluiverboom in Lewenborg kon de politie zondagavond een tweetal inbrekers aanhouden op verdenking van een inbraak bij een bedrijf aan de Kielerbocht. Een getuige zag dat twee mannen bij het bedrijf voor computeronderdelen waren binnen geklommen nadat een raam was vernield. Vervolgens reden de verdachten met een groene auto weg. Na een onderzoek zagen agenten dat bij het bedrijf meerdere computeronderdelen waren weggenomen. Op de Kluiverboom werd de auto gesignaleerd. Twee verdachten stapten net over in een andere auto en wilden bij de komst van de politie vluchten. De auto kon worden klem gereden. De beide 26-jarige Groningers konden worden aangehouden. In de groene auto trof de politie de weggenomen onderdelen aan. De verdachten zijn ingesloten en beide autos werden aan het bureau geplaatst.

Groningen: bedreiging en vernieling
In een woning aan de Grote Beerstraat heeft de politie afgelopen nacht drie mannen, 21, 41 en 49-jaar oud aangehouden. De drie hadden bezoekers van een café aan de Grote Beerstraat bedreigd en de boel kort en klein geslagen. Hierna togen de verdachten naar de woning. Op aanwijzing van de bezoekers werden de verdachten in de woning aangehouden en ingesloten in een politiecel. Een 29-jarige bezoeker liep een forse hoofdwond op. De vechtpartij ontstond na een verkeerd begrepen opmerking van een van de bezoekers aan de 21-jarige verdachte.

Groningen: in beslag genomen apparatuur
In een woning aan de Tuinstraat is door de politie zondagnacht de gehele geluidsapparatuur in beslag genomen. De 49-jarige bewoner veroorzaakte geluidsoverlast. Nadat hij eerder op de avond al was gewaarschuwd werd door de gealarmeerde agenten korte metten gemaakt. De apparatuur ging mee naar het bureau en de bewoner werd ingesloten. Hij bleek nogal gedronken te hebben.
Provincie: alcohol
In Delfzijl hield de politie een 58-jarige Appingedammer aan. Hij bleek op de Farmsumerweg door alcohol gebruik van zijn fiets te zijn gevallen. Toen agenten de man weer op de been hielpen stapte hij weer op en wilde opnieuw wegrijden. De man ging mee naar het bureau waar een bloedproef werd afgenomen. *In Bellingwolde weigerde een 37-jarige man uit Nieuwe Pekela een blaastest. Hij trachtte aan een controle te ontkomen door, nadat agenten hem hadden zien rijden, zijn auto op een parkeerplaats aan de Hoofdweg te verstoppen. Nadat agenten hem alsnog aanspraken weigerde hij elke medewerking en beledigde hij de politiemensen. Aan het bureau kreeg de man enkele processen verbaal.
*Ook een 35-jarige stadjer weigerde elke medewerking aan een alcohol onderzoek. De man was op de Langszij met zijn bromfiets gevallen. Hierbij liep hij een hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Toen hij daarna mee ging naar het bureau vertikte hij mee te werken. Hij kreeg eveneens een proces verbaal.

Delfzijl: zelfdoding
Zondagmiddag is een 22-jarige man uit Delfzijl op de Kustweg om het leven gekomen, nadat hij van de 12e etage van een flat was gesprongen. De politie werd door bewoners gewaarschuwd maar kon met behulp van bewoners een ambulancepersoneel niet voorkomen dat de man naar beneden viel. Na onderzoek bleek dat de man al eerder te kennen had gegeven zich van het leven te zullen beroven.

Delfzijl: ernstige mishandeling
In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongen uit Appingedam op de Jachtlaan fors mishandeld. De jongen reed met een vriend op de fiets naar huis en kreeg op de Jachtlaan vermoedelijk een woorden wisseling met een groepje van vijf jongens. Hierbij werd het slachtoffer volledig in elkaar geschopt en geslagen. Thuis gekomen raakte de jongen buiten bewustzijn en is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ernstig hoofdletsel vastgesteld. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau Delfzijl tel. 0900-8844.

Baflo: rijbewijs hardrijder ingenomen
Op last van de officier van justitie is afgelopen nacht het rijbewijs van een 61-jarige man uit Baflo ingenomen. De man reed over de Provincialeweg tussen Sauwerd en Adorp met een snelheid van ongeveer 150 km per uur. Agenten zagen hem rijden, maar konden hem pas bij zijn woning aanhouden. Er staat de man een forse boete te wachten. Na overleg met de officier van justitie mocht de man zijn rijbewijs direct inleveren.

Opende: auto tegen boom
Op de Kaleweg in Opende botste zaterdagavond een 35-jarige man uit Kornhorn met zijn auto tegen een boom. De man is vermoedelijk door alcohol gebruik naast de weg geraakt en met zijn auto tegen de boom tot stilstand gekomen. Hij moest met been en rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar werd van de man een bloedproef genomen. De auto was totaal vernield.

Onstwede: diefstal uit tennisclub
Tussen donderdag en zondagochtend werd ingebroken in een clubhuis van de tennisvereniging aan de Tellingerweg. Het

slot van de buitendeur werd geforceerd en uit de kantine werd de gehele voorraad drank- en etenswaren weggenomen. Ook werden tennisballen en een kleuren tv ontvreemd. De schade is aanzienlijk.

Ter Apel: auto tegen boom, vier gewonden
Op de Sellingerstraat botste zaterdagavond een 20-jarige man uit Herten (dld) tegen een boom. Door vermoedelijk te hoge snelheid verloor de bestuurder in een scherpe bocht de macht over het stuur met als gevolg dat hij tegen een boom tot stilstand kwam. Zowel de bestuurder als drie inzittenden van de auto, allen afkomstig uit Duitsland, moesten met letsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht. De auto was totaal vernield.

Oude Pekela: botsing met bromfiets
Een 24-jarige automobiliste uit Winschoten kwam zaterdagavond op de Raadhuislaan in botsing met een 20-jarige bromfietsster uit Oude Pekela. De vrouw uit Winschoten wilde haar auto aan de linkerzijde van de weg parkeren. Daarbij zag zij de bromfiets over het hoofd. Zij kon nog op tijd afremmen, maar de inwoonster van Pekela schrok zodanig dat zij tegen de auto viel. De vrouw uit Pekela moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Winschoten: inbraak benzinestation
Zaterdagnacht werd ingebroken in een benzinestation aan de Blijhamsterweg. De verdachten kwamen het pand binnen door met een straattegel een raam in te gooien. Vervolgens werd al het rookwaar uit de winkel weggenomen. Vermoedelijk zijn de daders met vuilniszakken vol sigaretten en tabak vertrokken. In het pand werd nog getracht een magazijn open te breken, hetgeen niet is gelukt. De schade is groot.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...