Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 14.00 uur
Kop-staart botsing

AMERSFOORT Zaterdagmorgen heeft er op de Stichtse Rotonde een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee autos, waarbij een baby voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.

Een 24-jarige automobiliste uit Amersfoort reed omstreeks half twaalf, met als enige inzittende haar 10 maanden oude zoontje, over de Stichtse Rotonde in de richting van de Rondweg-Zuid. Een 47-jarige vrouw uit Hoevelaken reed achter haar in dezelfde richting.

De vrouw uit Amersfoort bracht haar voertuig op de rotonde tot stilstand om voorrang te verlenen aan het van rechts komende verkeer. De automobiliste uit Hoevelaken zag dat te laat en botste vervolgens op de voor haar stilstaande auto.

De baby is voor de zekerheid per ambulance overgebracht naar het Lichtenberg Ziekenhuis. Daar zal worden onderzocht of hij geen nadelige gevolgen heeft overgehouden van de aanrijding.

Toezicht binnenstad en uitgaansleven

AMERSFOORT Van zaterdagavond zes uur tot zondagmorgen zes uur heeft de politie in de binnenstad te voet gesurveilleerd. Er werd gecontroleerd op de sluitingstijd van de diverse horecagelegenheden. Meerdere personen kregen een proces-verbaal voor onder andere foutief parkeren, urineren in het openbaar, baldadigheid en openbare dronkenschap.

Een 29-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden omdat hij de surveillerende agenten uitschold. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, maar werd uiteindelijk geboeid afgevoerd naar het bureau. De man is met een proces-verbaal ter zake belediging weer heengezonden.

Automobilist verleent geen voorrang

AMERSFOORT Maandagmorgen omstreeks kwart over twaalf heeft er op de Hogeweg een ernstige aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee gewonden zijn gevallen.

Een 28-jarige automobilist uit Amersfoort reed over de Hoge weg met achter in de auto zijn vrouw en op de bijrijders plaats haar oma. Bij de kruising met de Outputweg werden zij plotseling van links aangereden door een andere auto die geen voorrang verleende.

De bestuurder van deze auto, een 21-jarige man uit Amersfoort, kwam uit de richting van het centrum en wilde de kruising oversteken in de richting van de Barneveldseweg. Het gevolg was dat de auto van de drie inzittenden in de flank werd geraakt en op zijn zijkant tot stilstand kwam.

De bestuurder kon via het portierraam naar buiten kruipen. Hij is met verwondingen aan zijn linker knie per ambulance overgebracht naar het Lichtenberg Ziekenhuis. Zijn vrouw en haar 90-jarige oma moesten door brandweer en ambulancepersoneel uit het voertuig worden bevrijd. De bejaarde vrouw, die hartpatiënt is, werd naar het AMC overgebracht.

De 21-jarige man uit Amersfoort kwam met de schrik vrij. Zijn auto is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht. De verkeerspolitie stelt een verder onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.

Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding

AMERSFOORT Zondagavond heeft er op de kruising Ringweg Kruiskamp met de Liendertseweg een kop-staartbotsing tussen twee autos plaats gevonden, waarna de veroorzaker is doorgereden.

Omstreeks kwart over negen reed een 41-jarige automobilist uit Amersfoort over de Ringweg Kruiskamp. Bij de kruising met de Liendertseweg moest de man stoppen voor een rood verkeerslicht. Een achter hem rijdende automobilist zag dat te laat en botste op zijn voorganger en reed vervolgens door.

Aan de hand van het kenteken heeft de politie de identiteit van de bestuurder kunnen achterhalen. De verdachte, een 54-jarige man uit Amersfoort, kon even later op zijn huisaders worden aangehouden.

Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was, heeft de man een blaastest moeten ondergaan. De ademanalyse wees een alcoholpercentage aan van 1,55 promille. Ruim driemaal hetgeen is toegestaan.

De 54-jarige verdachte heeft een proces-verbaal gekregen voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide voertuigen raakten door de aanrijding beschadigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie