Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afgetekende winst voor Tristan te Pas op circuit Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Afgetekende winst voor Tristan te Pas

Zandvoort, 4 juni 2001. Geva Racing coureur Tristan te Pas heeft tijdens de Pinksterraces de vierde race van de Landis Formule Ford op zijn naam geschreven. De Blaricummer startte van een vierde positie en wist dankbaar gebruik te maken van het gebakkelei tussen de overige rijders in de kopgroep. Zijn teamgenoot Stefan de Groot had een slechte start en moest zijn inhaalrace vroegtijdig in de 5e ronde staken nadat hij in de Tarzanbocht werd aangetikt en kansloos in de grindbak belandde.

In tegenstelling tot zijn teamgenoot Stefan de Groot maakte Te Pas een uitstekende start en hij rondde als derde de Tarzanbocht, achter Ferdinand Kool en Jaap van Lagen. In de tweede ronde maakte de rijder van het TOTAL/Ford Junior Team dankbaar gebruik van het zinderende gevecht tussen Ferdinand Kool en Jaap van Lagen. "Ik heb gewoon de kat uit de boom gekeken en gewacht op het maken van fouten in de strijd tussen de onstuimige kopgroep. Al voor de start viel het mij op dat bijvoorbeeld Ferdinand Kool erg zenuwachtig was. Mijn afwachtende tactiek heeft gewerkt, hoewel er natuurlijk zeer spannende momenten bij waren", aldus de supergelukkige winnaar.

De race kende vervolgens nog vele, ongekend spannende momenten waarbij meerdere malen van stuivertje werd gewisseld. De talloze gevechten in de kopgroep maakten het Te Pas mogelijk om uiteindelijk niet minder dan zeven seconden voorsprong op te bouwen op de nummer twee, Xavier Maasen.

Stefan de Groot beleefde zeer angstige momenten toen zijn Mygale 2001 op de startgrid stil bleef staan. "Ik liet de koppeling los en daarna hoorde ik een hoop gekraak. Ik heb het vermoeden dat de tanden van mijn eerste versnelling er in één keer af zijn geslagen. Uiteindelijk ben ik toch nog weggekomen om aan een inhaalrace te beginnen. Ik wist een hoop plaatsen goed te maken, maar op een gegeven moment werd ik in de Tarzanbocht aangetikt. Daardoor belandde ik in de grindbak. Ik baal ontzettend, want dit kost mij wel mijn leidende positie in het klassement," aldus de student lucht- & ruimtevaart. Gelukkig werd de domper prima gecompenseerd door zijn teamgenoot Tristan te Pas. Dankzij zijn fantastische prestatie is hij inmiddels opgeklommen naar een vierde plaats in zowel het Nederlands kampioenschap als het Benelux kampioenschap.

De volgende race van de Landis Formule Ford: zondag 8 juli 2001, TT Circuit Assen.

Uitslag Landis Formule Ford, 4 juni 2001, Circuit Park Zandvoort, 12 ronden:


1. Tristan te Pas Mygale 2001 21:41.9242. Xavier Maassen Mygale 2001 op 6.8553. Jaap van Lagen Mygale 2001 op 7.156

Stand NK na drie races:


1. Ferdinand Kool 472. Stefan de Groot 433. Jaap van Lagen 41


4. Tristan te Pas 37


Stand Benelux na vier races:


1. Jaap van Lagen 522. Ferdinand Kool 493. Stefan de Groot 43


4. Tristan te Pas 36

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, telefoon (06) 53 17 17 78

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie