Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rosalie Vrielink wint voorronde Miss Italia nel Mondo 2001

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHTRosalie Vrielink wint voorronde Miss Italia nel Mondo 2001

ALMERE, 4 juni 2001- In het Amsterdamse Hilton Hotel is op 3 juni 2001 Rosalie Vrielink gekozen tot Miss Italia nel Mondo Olanda 2001. Zij zal Nederland vertegenwoordigen in de Italiaanse finale op 2 september 2001. Deze finale zal plaatsvinden in Salsomaggiore, Italië. Samen met 40 andere meisjes zal Rosalie Vrielink strijden om de titel Miss Italia nel Mondo 2001 en hopelijk de kroon overnemen van de huidige miss, Barbara Clara uit Venezuela. Fransesca D Aniello en Kim Post eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Rosalie Vrielink studeert rechten (4e jaar) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is 22 jaar. Ze is oorspronkelijk geboren in Alkmaar en woont nu in de Amsterdamse Jordaan. Haar moeder komt uit het Zuid-Italiaanse dorp Pagani in de regio Salerno. Haar vader is van Nederlandse afkomst. Rosalie: Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik deed mee voor de uitdaging. Ik heb het jaren op Rai Uno gezien en heb er altijd aan gedacht om eens mee te doen. Via een vriendin hoorde ik dat de verkiezing in Amsterdam gehouden zou worden en ik heb me op het laatste moment ingeschreven. Het leek me leuk om eens een keer mee te doen, maar dat ik zou winnen, kwam voor mij als een volslagen verrassing. Ik heb een waanzinnige leuke avond gehad en heb veel contacten opgedaan. Ik kijk uit naar 2 september!

De Miss Italia nel Mondo verkiezing is in Italië ontstaan als tegenhanger van de reguliere Miss Italia verkiezing en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar andere landen. Over de hele wereld hebben zich in het verleden heel veel Italianen gevestigd die op welke wijze dan ook nog een band of contact met Italië hebben behouden. Elf jaar geleden ontstond dan ook het idee om een verkiezing te organiseren voor meisjes die minimaal halfbloed Italiaans zijn. De Miss Italia nel Mondo verkiezing is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat in onder andere Brazilië, Venezuela, België, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en natuurlijk Nederland gehouden wordt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie