Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 16.00 uur) Maandag 4 juni 2001

Maastricht, woninginbraak:
Op zondag 3 juni 2001 heeft tussen 13.30 en 15.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Coppestraat te Maastricht. Tijdens de korte afwezigheid van de bewoners zag een inbreker kans een ruit te forceren en de woning binnen te dringen. De gehele woning werd doorzocht waarbij onder andere een nog onbekend geldbedrag, enkele kristallen- en gouden sieraden werden ontvreemd. De gedupeerde eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, schietincident:
Maandagmiddag 4 juni 2001 heeft op de kruising Statensingel / Frontensingel / Cabergerweg een schietincident voorgedaan waarbij de bestuurder van een bromfiets met een schietwapen op de inzittende(n) van een personenauto geschoten heeft.
Getuigen meldden omstreeks 13.00 uur het schietincident waarna de politie meteen een onderzoek instelde. Een benadeelde partij van het schietincident meldde zich niet bij de politie. De politie leidde het verkeer van de Statensingel, omlaag richting Frontensingel om via de Hertogsingel, terwijl het verkeer vanaf de Cabergerweg, omlaag richting Statensingel, werd omgeleid via de Brusselseweg. Er werd een uitgebreid onderzoek ingesteld naar het aantreffen van een of meerdere hulzen of het aantreffen van glasresten. Bij dit onderzoek trof de politie meerder hulzen op het wegdek aan. Vermoedelijk geen glasresten van een autoruit. De zoekactie nam ruim een uur in beslag waarna het verkeer weer zijn normale loop kreeg.
Op de parkeerplaats van het voetbalstadion De Geusselt werd door bezoekers van een eetgelegenheid een lege personenauto aangetroffen waarvan de achterruit geheel vernield was. Het aantreffen werd bij de politie gemeld waarna de auto werd veiliggesteld. Vermoedelijk betreft het de bij het schietincident betrokken personenauto. Het kenteken van de auto staat op naam van een inwoner van Maastricht.

De politie is op zoek naar getuigen die het schietincident op de Statensingel / Frontensingel / Cabergerweg hebben zien plaatsvinden of gezien hebben wie de auto op de parkeerplaats van het Geusselt voetbalstadion heeft geparkeerd en wie er in gezeten heeft. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Maastricht tel. 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie