Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-06-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P. 16.15 uur) Maandag 4 juni 2001

Kerkrade, Rijden onder invloed:
In de nacht van zondag op maandag zijn drie bestuurder door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Een 23 jarige bestuurder van een bromfiets werd gecontroleerd nadat een politiepatrouille hem slingerend over de Kerkradesteenweg had zien rijden. De bestuurder werd daarop aangesproken waarbij hij naar het gebruik van alcohol rook. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van bijna 1 promille. Na het opmaken van proces-verbaal mocht hij te voet huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.
Een 31 jarige automobilist reed maandagmorgen omstreeks 05.30 uur over de Hoofdstraat in Landgraaf waar een politiepatrouille de bestuurder controleerde. Bij een eerste contact roken de politieambtenaren dat de bestuurder alcohol gedronken had hetgeen een blaastest nog een bevestigde. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1 promille. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zijn auto 4 uur laten staan in verband met het opgemaakte rijverbod.
Een 29 jarige inwoner van Landgraaf werd maandagmorgen omstreeks 02.30 uur op de Doctor Calsstraat gecontroleerd nadat hij onzeker had gereden. De bestuurder bleek naar alcohol te ruiken hetgeen de alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholgebruik aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt waarbij hij een rijverbod van 4 uur opgelegd kreeg.

Landgraaf, autokrakers aangehouden:
Twee mannen zijn maandagmorgen 4 juni 2001 door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt weden tijdens het plegen van een autoinbraak.
Een politiepatrouille zag maandagmorgen kort na middernacht twee mannen bij een geparkeerde personenauto op de Hoofdstraat in Landgraaf staan. Toen de politie de auto keerde om het tweetal aan de tand te voelen liep het tweetal meteen weg. Zij werden echter kort daarna aangehouden. Kort voor de aanhouding liet een van beide mannen uit zijn broekzak diverse bankpasjes, een rijbewijs en een schroevendraaier op de grond vallen. Ook in de kleding van deze verdachte werden papieren aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Het tweetal is ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De auto werd opengebroken aangetroffen. Er bleek een gaatje in de carrosserie gestoken te zijn ter hoogte van het portierslot. Bij onderzoek in de auto bleek dat een van beide autokrakers de autoradio uit het dashboard heeft gesloopt. De autoradio werd nog in de auto op een van de stoelen aangetroffen. Het tweetal, 18 jaar uit Eygelshoven en 20 jaar uit Kerkrade is inmiddels in verzekering gesteld.

Landgraaf, pinkpopbezoeker beroofd:
Een 22 jarige inwoner van Boskoop is op de Einsteinstraat te Landgraaf door een groep van 4 tot 5 personen beroofd van zijn beurs met daarin onder andere zijn toegangsbewijs voor Pinkpop. Vijf verdachten zijn door de politie aangehouden.
Het slachtoffer liep maandagmorgen omstreeks 04.30 uur over de Einsteinstraat in de richting van de Dr. Calsstraat in Landgraaf. Hij was op weg naar de camping voor de Pinkpopgasten. Het slachtoffer werd op straat ingehaald door 4 tot 5 personen die hem eerst probeerden te treiteren maar daarna vroegen om zijn geld. Het slachtoffer deed alsof hij het vijftal niet verstond maar werd daarna tegen de grond geslagen. Zelfs op de grond liggend kreeg hij enkele klappen te incasseren. Een lid van de groep haalde de beurs uit zijn broekzak waarna het vijftal onmiddellijk er vandoor ging. N de beurs was oa een toegangskaart van pinkpop aanwezig verder enkele bankpasjes en enkele tientjes.
Het slachtoffer meldde de beroving meteen bij een verkeerspost. Een politiepatrouille trof het vijftal aan op de Heugden in Landgraag waarna zij allen na een korte achtervolging werden aangehouden. Het vijftal is aan het politiebureau ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het vijftal varieert in leeftijd tussen de 18 en 20 jaar en zijn allen woonachtig in Landgraaf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie