Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen punten voor Rory Bertram in Pearle Alfa 156 Challenge

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AAN: De auto(sport)redactieGeen punten voor Rory Bertram in

Pearle Alfa 156 Challenge race

Zandvoort, 4 juni 2001.Voor Rory Bertram bracht de derde Pearle Alfa 156 Challenge race tijdens het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort niet het gewenste resultaat. Zo resulteerden de trainingen voor hem in een achtste startplek. Zijn start verliep deze keer minder, maar de 18-jarige coureur Loosdrechter maakte dit snel goed. Twee ronden voor het eind belandde hij echter -door een onbesuisde actie van een andere deelnemer- in de grintbak van het Scheivlak. Kostbare kampioenschaps punten gingen daarmee voor Rory Bertram van het Tempo Team-Opstalan Team verloren.

Voorafgaand aan het raceweekend probeerde het team de nodige zaken uit. We hebben iets in de sporing gewijzigd en nog wat andere dingetjes. Maar uiteindelijk bleek dat geen succes en zijn we weer teruggegaan naar de oude set-up , aldus Rory Bertram na de vrije trainingen. De geklokte trainingen stonden grotendeels in het teken van de wisselende weersomstandigheden. Dat is altijd moeilijk! Je moet namelijk op het juiste moment en met de juiste banden op de baan rijden, om die goede tijd te realiseren. Naarmate de baan droger werd, koos ik als een van de eersten voor slicks. Op zich een juiste keus. Alleen moet je dan zo lang mogelijk doorrijden, omdat de tijden door de drogende baan steeds weer verbeteren. Twee ronden voor het eind van de training lag ik al derde, maar kon dat niet verdedigen door een defect in de versnellingsbak. Dat verklaarde ook de latere terugval naar een achtste plaats.

Bij de start van de race bleek het versnellingsmechniek nog steeds niet optimaal te functioneren. Bertram: Ik kwam deze keer slecht weg. De koppeling pakte niet lekker aan en ik verloor in die eerste meters een aantal plaatsen. Gelukkig lukte het wel deze in de volgende ronden ook weer terug te pakken. Maar kwam daardoor in een groepje terecht waar het er op zijn zachtst gezegd- stevig aan toe ging. Maar om verder naar voren te komen, moest ik mij wel in die strijd mengen. Op zich ging dat goed en kon ik mijn verloren plaatsen met mooie inhaalacties terugpakken. Twee ronden voor het eind van de race viel echter voor Rory Bertram al het doek. In zijn strijd om nog verder naar voren te komen, kwam het tot een hard plaatwerkcontact met een van de andere deelnemers. Het gevolg van deze zinloze actie was dat Bertram van de baan schoot en hoog in de grintbak van Het Scheivlak tegen de vangrails tot stilstand kwam. Gelukkig mankeerde de rijder niet, hetgeen niet van zijn scharlaken bolide gezegd kon worden. Geen klassering, geen punten en dus een minder weekend voor Rory Bertram.

De sponsors van Rory Bertram zijn: Tempo Team, Opstalan, Havas Software, RED Reklame, Kraemer Projectontwikkeling.

Uitslag derde race Pearle Alfa 156 Challenge:


1. Sandra van der Sloot 12 ronden in 24.37.209;


2. Boy Zentveldt op 0.317;3. Berend Gesman op 9.839;


4. Melvin de Groot op 12.293


5. Michel Schaap op 13.978.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie