Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Perfecte start voor Yvonne Vlogtman in Clio Cup

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Perfecte start voor Yvonne Vlogtman

HOLTEN/ZANDVOORT, 4 juni 2001 - "Een betere start van het seizoen had ik me niet kunnen voorstellen." Yvonne Vlogtman uit Holten was zeer tevreden na de eerste race om de Fly You Clio Renault Sport Cup tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. De rijdster van het Team Transscope eindigde als dertiende en was daarmee de beste dame in het veld. Tevens bezette ze de tweede plaats in het juniorklassement.

Voor de trainingen werd het veld in tweeën verdeeld omdat de deelnemende auto's niet allemaal tegelijk op de baan kunnen verschijnen. Yvonne Vlogtman was de verrassing van de trainingen. De relatief onervaren Yvonne, die vorig jaar debuteerde in de autosport, reed in de training voor oneven startnummer een zeer fraaie vierde tijd. Ze kwalificeerde zich daarmee net als haar teamgenoot Joost voor een startplaats op de vierde startrij. "In het begin van de training was het nog droog, ik heb toen zo snel mogelijk een tijd gezet", aldus de jongedame. "Na enkele minuten ging het regeren, vanaf dat moment kon niemand mijn tijd meer verbeteren." Yvonne profiteerde daarmee optimaal van de verbinding met een weersatelliet waarover Team Transscope beschikt en waarmee de rijders om de paar minuten op de hoogte worden gesteld van de weerssituatie rond het circuit.

In de race raakten heel wat deelnemers van de baan, maar Yvonne wist alle problemen te omzeilen. "Van tevoren was me al verteld dat ik na de start aan de binnenkant moest blijven. Dat heb ik gedaan en dat bleek de juiste tactiek", aldus de rijdster. Enige meters later kreeg ze alsnog een tik van een concurrent, waardoor ze een aantal plaatsen terugviel, maar vervolgens wist ze ook weer terug te komen. Ze kon het merendeel van de concurrenten tijdens de race probleemloos achter zich houden en eindigde zo als dertiende in het 47 auto's sterke veld. "Achteraf bezien ging het eigenlijk gemakkelijker dan ik me had voorgesteld. Met dit resultaat ben ik echt zeer tevreden. Beste dame en tweede junior in zo'n groot veld is best iets om trots op te zijn. Dit is echt een perfecte start van het seizoen!"

Yvonne Vlogtman was de enige van Team Transscope die in de hoofdrace geklasseerd werd. Joost Koenders werd in de eerste ronde al van de baan gereden door de Zwitserse coureur Roger Menghini, waarna zijn race voortijdig ten einde was. Debbie Loogman kwam in de kwalificatierace net een positie tekort om aan de hoofdrace te mogen deelnemen. In de kwalificatiewedstrijd over acht ronden eindigde ze als achttiende.

Transscope B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingssystemen en de bijbehorende software voor de auto- en transportbranche.

Voor de redactie:
Voor meer informatie: Transscope B.V., Marisca Kompagnie, tel: 0547-386638.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie