Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diverse verkeerscontrole door de politie Over-Betuwe

Datum nieuwsfeit: 04-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe

Pinksterweekend 2, 3 en 4 juni 2001

Diverse verkeerscontrole door de politie Over-Betuwe.
Door de politie Over-Betuwe werden het afgelopen week-end enkele verkeerscontroles gehouden.
Op vrijdag, 1 juni werd controle gehouden op het dragen van de autogordel op de Karstraat te Huissen en Bemmel. In totaal werden 6 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni werd een alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in het gebied. Van ongeveer 35 bestuurders werd een blaastest afgelopen. In 1 geval, op de Wageningsestraat te Zetten, bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Tegen de man, een 50 jarige inwoner van Opheusden wordt proces-verbaal opgemaakt.


Elst: twee personen aangehouden voor vernieling fietsen.

Op zondag, 3 juni 2001, omstreeks 02.20 uur meldde een getuige dat twee personen fietsen aan het vernielen waren bij het station aan de Aamsestraat te Elst. Ter plaatse konden twee inwoners van Elst, in de leeftijd van 17 jaar, aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat meerdere fietsen vernield waren. Een van de personen verzette zich bij de aanhouding en beet een politieman in de hand, waarbij lichte verwondingen ontstonden. Beide personen verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank.
Ze werden beiden ingesloten. Bij verhoor verklaarden zij dat zij een fiets hadden willen ontvreemden maar dat het niet gelukt was een slot open te breken.Tegen de personen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tot op dit moment zijn nog niet alle eigenaren van de fietsen bekend. Gedupeerden worden verzocht aangifte te doen bij de politie.


Elst: aanrijding met licht gewonde.

Op zondag, 3 juni 2001, omstreeks 23.40 uur vond op de Rijksweg Zuid te Elst, ter hoogte van de op-/afrit van de A-15 een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 28 jarige inwoner van Arnhem reed over de Rijksweg Zuid en raakte in de, in verband met de aanleg van de Betuweroute aangelegde, S-bocht ter hoogte van de op-/afrit van de A-15 in een slip en botste tegen een personenauto die zojuist de oprit van de A-15 op was gedraaid. Bij onderzoek bleek de 28 jarige Arnhemmer onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De bestuurder van de andere personenauto moest zich voor een hoofdwond laten behandelen in een ziekenhuis.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst

Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie