Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 5-06-2001 Persberichten district Sittard (JvK/12.00 uur)

Nieuwstadt, rijbewijs kwijt
De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige inwoner van Nieuwstadt. De man veroorzaakte omstreeks 13.30 uur op de Markt in Nieuwstadt een aanrijding waarbij alleen sprake was van materiële schade. Tijdens het opnemen van de aanrijding constateerde de politie dat er sparke was van alcoholgebruik. Ter plaatse wenste de man geen medewerking te verlenen aan een blaasproef en werd daarom aangehouden. In het politiebureau blies hij wel en bleek er sprake van een alcoholpromillage van 2.0.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Geleen, vernielingen aan graafmachines
Maandagmiddag constateerde de politie dat van twee graafmachines en van 2 walsen welke worden ingezet bij grondwerkzaamheden aan de Urmonderbaan, de ruiten waren vernield. De machines stonden in de directe omgeving van het nieuwe tankstation. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de vernielingen. De eigenaar deed aangifte.

Oirsbeek, inbreker betrapt.
Door kordaat optreden van de bewoonster van een woning aan de Pastoor Habetsstraat in Oirsbeek kon dinsdagmorgen een inbreker op heterdaad worden betrapt. De vrouw werd omstreeks kwart voor zes wakker van gestommel in haar woning en belde haar echtgenoot op die nachtdienst had bij de AFCENT. Deze bedacht zich geen moment en spoedde zich samen met de bij Afcent werkzame Koninklijke marechaussee naar zijn huis. Net op tijd, zo bleek, want bij aankomst zagen ze nog net een onbekende man door een rasam naar buiten klimmen. Na een korte achtervolging kon deze man, 22 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, in de kraag worden gegrepen. Hij werd overgedragen aan de politie van Sittard en vervolgens ingesloten.

Amstenrade, inbraak
Maandagmiddag werd tussen 15.30 uur en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Streekstraat in Amstenrade. Aan de achterzijde van de woning werd een tuindeur geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht. Gestolen werd onder meer een fototoestel, een GSMtelefoon en een muntenverzameling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie