Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen districtsvorming voor LAD

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Geen districtsvorming voor LAD

LAD-bericht van 5 juni 2001

De LAD heeft tot 2002 binnen de federatie KNMG een uitzonderingspositie als het gaat om het vormen van districten. Gezien de aard van de dienstverlening hoeft de LAD geen districten in te stellen. Ook werd indertijd bedongen dat LAD-leden niet verplicht zijn te participeren in de KNMG-districten en derhalve geen districtscontributie betalen.
LAD's centraal bestuur besloot onlangs de KNMG te verzoeken deze tijdelijke situatie om te zetten in een definitieve ontheffing van districtsvorming...

Bij de totstandkoming van de nieuwe federatie KNMG per 1 januari 1999 werd onder meer afgesproken de activiteiten en dienstverlening aan de leden op regionaal niveau eveneens een nieuwe impuls te geven. Aangezien de dienstverlening van de LAD daarvoor minder geschikt is, werd de LAD tot 1 januari 2002 ontheffing verleend voor het invoeren van districten.

Optimale dienstverlening
De LAD ondersteunt haar leden in de regio vanuit het LAD-bureau in Utrecht. Dat gebeurt bij CAO-onderhandelingen, fusies en reorganisaties, bij medezeggenschaps- en rechtspositionele overlegsituaties, enzovoort. Een centraal georganiseerde LAD, waarin alle categorieën artsen naar functie en rechtspositie zijn vertegenwoordigd, biedt de leden een optimale dienstverlening. Een LAD-enquête over dit onderwerp in augustus 2000 bevestigt dit en ook de structureel groeiende achterban is daarvoor een graadmeter.

Knoop doorhakken
Met het oog op het voorgaande én op de aflopende ontheffingstermijn besloot LAD's centraal bestuur onlangs de knoop door te hakken. In een brief werd het KNMG-federatiebestuur verzocht de LAD voor onbepaalde tijd te ontheffen van districtsvorming waardoor de LAD- leden definitief vrijgesteld zijn van participatie aan de KNMG-districten.

Niet verplicht!
LAD-leden kunnen op basis van de districtsontheffing dus niet verplicht worden tot deelname in de KNMG-districten en zijn daardoor vrijgesteld van districtscontributie. LAD-leden kunnen echter wél vrijwillig participeren in de KNMG-districten. Dan is uiteraard districtscontributie verschuldigd.

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : LAD-onderhandelaars op dreef: 3 CAO-akkoorden!

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie