Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Over Betuwe

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe

Dinsdag, 5 juni 2001

Aanvullend bericht brute overval Elst

Vorige week woensdagavond vond een brute overval plaats op een 88- jarige vrouw in haar woning aan Het Wiel in Elst. De vrouw werd zwaar mishandeld in haar woning aangetroffen, de woning bleek te zijn doorzocht. Bij een andere 74-jarige vrouw wonend aan Het Wiel werd eerder diezelfde avond een poging tot een overval ondernomen. De vrouw wist aan de overvaller te ontkomen. De politie is direct gestart met een onderzoek.

De donderdag en vrijdag na de overval werd een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Aan de hand van de verklaringen van getuigen kan nu het volgende gemeld worden.

Signalement van de verdachte:
Het gaat om een man, tussen de 17 en 25 jaar oud, met een licht getinte huidskleur. Zijn lengte is waarschijnlijk tussen 1.70 m en
1.75 m, hij heeft een slank postuur en kort zwart stijl haar. De man droeg een grijze trui en een zwarte broek.

Vluchtroute van de verdachte:
Via het paadje tussen de seniorwoningen en de bibliotheek naar ' t Wiel, richting Europaplein, langs de bibliotheek, bij de bibliotheek sloeg hij linksaf voor de bibliotheek langs. Verdere vluchtroute onbekend.

Nog steeds is niet precies bekend wat de buit van de overval is.

Nieuw district officieel van start

Met ingang van 1 juni bestaan de politiedistricten Over-Betuwe en De Liemers niet meer. Uit overwegingen van efficiency en effectiviteit zijn de twee districten samengevoegd. De naam van het nieuwe district is nog niet bekend.

De samenvoeging vindt plaats in het kader van het zogenaamde revitaliseringsproces in de politieregio Gelderland-Midden, als gevolg waarvan uiteindelijk meer medewerkers ingezet worden voor het politiewerk op straat en de staffuncties efficiënt worden vervuld.

De samenvoeging van de twee districten heeft dan ook vooral gevolgen voor de ondersteunende onderdelen: de executieve ondersteuning (recherche, milieu, bijzondere wetten), de facilitaire ondersteuning en de staf.

De leiding van het district is inmiddels gevestigd in het bureau aan de Zonegge 2404 in Zevenaar. De chef van het nieuwe district is Ronald Wilderdijk (47), die tot aan de samenvoeging chef van het district Over-Betuwe was. De chef van het voormalige district De Liemers (Hugo van Klaveren) is inmiddels begonnen als chef van de regionale Divisie Justitiële Zaken.

Voor de units basispolitiezorg (gevestigd in de bureaus in Elst, Huissen, Duiven en Zevenaar) verandert er in het kader van de samenvoeging nauwelijks iets.

Noot aan de redacties -

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie