Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiële bijdrage nieuwe parkeerruimte Lisse

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lisse

Financiële bijdrage nieuwe parkeerruimte
Bij de nieuwbouw of verbouw van een gebouw leggen burgemeester en wethouders soms de verplichting op dat er parkeerplaatsen moeten worden aangelegd. Dit is afhankelijk van de bestemming van het gebouw. Omdat de bedrijven vaak niet aan deze verplichting kunnen voldoen, zorgt de gemeente voor parkeerruimte. Dat betekent niet dat die parkeerplaatsen dan ook bij of in de omgeving van dat gebouw worden aangelegd. De kosten van de aanleg komen echter wel voor rekening van de eigenaar van het gebouw. De hoogte van deze kosten is kort geleden door burgemeester en wethouders vastgesteld op 7.500,-- per parkeerplaats. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd. Deze bijdrageregeling vloeit voort uit de Bouwverordening. Actie regenton

Op 23 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de houden van de actie regenton. Dit houdt in dat inwoners van Lisse voor een scherpe prijs een regenton kunnen aanschaffen.

Burgemeester en wethouders willen met deze actie het gebruik van regenwater voor klusjes in en om het huis stimuleren. In de meeste gevallen is het regenwater namelijk schoon genoeg om bijvoorbeeld de ramen en de auto mee te wassen of de tuin- en kamerplanten mee te besproeien. Op deze manier kan bespaard worden op het drinkwater. Naast het hebben van een waterbesparende douchekop, een doorstroombegrenzer op de kraan en een bespaarknop op het toilet, levert het gebruik van regenwater een eenvoudige en voordelige bijdrage aan het milieu.

Inwoners van Lisse kunnen op vertoning van hun legitimatiebewijs van 6 tot en met 29 juni bij het loket op de eerste etage van het gemeentehuis voor 43,-- een regentonbon kopen. Het loket is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur. Deze bon kan op zaterdag 23 juni of 7 juli tussen 09.00 en 12.00 uur in de hal van het gemeentehuis worden ingeruild voor een regenton. De heer Van Zijl, wethouder van milieuaangelegenheden, zal hierbij aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen de regenton alvast bekijken in de hal van het gemeentehuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie