Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CHn start in Leeuwarden drie nieuwe opleidingen

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Media & Entertainment Management, Office Management, International Business & Management Studies

CHN START IN LEEUWAREN DRIE NIEUWE OPLEIDINGEN

Leeuwarden, 5 juni 2001 -- De Christelijke Hogeschool Noord-Nederland in Leeuwarden start met ingang van september 2002 drie nieuwe opleidingen. Minister Hermans van Onderwijs heeft 1 juni jl., na een positief advies van de Advies Commissie Onderwijs (ACO), de opleidingen Media & Entertainment Management, Office Management en International Business & Management toegekend. De laatstgenoemde opleiding draagt bij aan het toenemende internationale karakter van de CHN. De CHN-aanvraag voor een nevenvestiging van haar opleiding Small Business en Retail Management in Apeldoorn is door de Minister afgewezen.

Nieuwe opleidingen

1. Media & Entertainment Management
Met de toekenning van Media & Entertainment Management beschikt Leeuwarden na Haarlem over de tweede HBO-opleiding op dit gebied in Nederland. De opleiding leidt op voor managementfuncties in de media- en entertainmentbranche. Het gaat hierbij om organisaties op het gebied van de "traditionele" media (radio, TV, geschreven en gedrukte media), multimedia (internet, games), film en video, evenementen en de muziekindustrie. De opleiding is verwant aan de opleiding Leisure Management (Vrijetijdskunde) van de CHN.

2. Office Management,
De CHN biedt de eerste publiek gefinancierde opleiding voor Office Management in ons land. Office management leidt op tot allround managers die informatiestromen in organisaties op gang brengen en bewaken, en meedenken over managementvraagstukken. Functies van afgestudeerden zijn bijvoorbeeld office manager, management assistent, project manager en hoofd servicecentrum.

3. International Business & Management Studies International Business & Management Studies wordt aangeboden in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en het Van Hall Instituut voor hoger agrarisch onderwijs in Leeuwarden. Deze opleiding leidt op voor managementfuncties in de internationale zakenwereld en richt zich geheel op internationale studenten. De drie HBO-partners in Leeuwarden gaan een gemeenschappelijk kerncurriculum aanbieden met uitstroomprofielen per instelling die aansluiten bij het specifieke opleidingsaanbod van de CHN, de NHL en het Van Hall Instituut. De CHN biedt de afstudeerrichting Retail aan.

Internationaal karakter versterkt
De CHN heeft tot haar voldoening nu in een periode van twee jaar haar opleidingsaanbod met vier nieuwe studies uitgebreid, alle op het gebied van service management. De opleiding Tourism Management is vorig jaar reeds goedgekeurd en gaat in september a.s. van start.
Met de nieuwe opleidingen is ook het groeiende internationale karakter van de CHN versterkt. Naast de nieuwe studierichting met de NHL en het Van Hall Instituut, die zich op internationale studenten richt, biedt de CHN met ingang van september 2001 haar bestaande opleidingen voor hotel en toerisme geheel Engelstalig aan. De CHN beschikt al enige jaren als een van de weinige HBO-instellingen over een hoog instroompercentage van buitenlandse studenten (bv. ca. 30% in het hotel management onderwijs). Iets wat met de nieuwe studies en het invoeren van Engels als voertaal in het bestaande onderwijs versterkt zal worden.

Nieuwe afstudeervarianten
In het ACO-advies over CHN-aanvragen is ook groen licht gegeven voor de start van vier nieuwe afstudeerrichtingen in de bestaande opleidingen Small Business & Retail Management en Hotel Management, die in de toekomst kunnen uitgroeien tot een volwaardige nieuwe opleidingen. Bij het hotel onderwijs komen afstudeervarianten op het gebied van Real Estate Management (aankoop en beheer van gebouwen waarin hotels gevestigd zijn), International Humanitarian Hospitality Management (organisatie van de opvang en verzorging van mensen in crisissituaties, zoals vluchtelingen). Twee nieuwe afstudeervarianten bij Small Business & Retail Management zijn Fashion Retail (mode/kleding en woninginrichting) en Food Retail (levensmiddelen).

Nevenvestiging Apeldoorn
Kritisch is de CHN over de afwijzing van de Minister - in aansluiting op het advies van de arbitrqage-commissie - om een CHN-nevenvestiging in Apeldoorn te openen voor Small Business & Retail Management. Een belangrijke afweging van Minister Hermans is het ontbreken van voldoende bestuurlijk draagvlak voor een dergelijke CHN-lokatie bij de hogescholen in de regio. De CHN overweegt tegen het besluit van de Minister in beroep te gaan.


Voor meer informatie:
Christelijke Hogeschool Noord-Nederland
Lammert de Hoop, Corporate Communicatieadviseur, tel (058) 233 05 43. Mobiel: 06 - 22472051.

Steijger.communications
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, the Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
www.steijger.com

CONFIDENTIALITY NOTICE
This e-mail is intended for the named addressee only. It may contain confidential and/or private information. If you have received this e-mail message in error, please notify the sender by replying to this message. Then delete this message from your system.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie