Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioleringswerkzaamheden Julianadorp in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Rioleringswerkzaamheden in Julianadorp

betreft: week: week 22

Vanaf dinsdag 5 juni wordt op diverse plaatsen in Julianadorp het riool gerenoveerd. Dinsdag 5 en woensdag 6 juni wordt het riool in Middelzand 20 aangepakt. Vervolgens is het riool bij de Langevliet tussen de Weth. W. de Boerstraat en de Mr. J. Hendrikxstraat aan de beurt. Vanaf maandag 11 juni tot en met 22 juni wordt het riool in Middelzand 21, 24 en 25 gerenoveerd, waarbij het werk in fasen wordt uitgevoerd.

Waterwagens en watergebruik Tijdens de werkzaamheden kan het rioolwater niet worden afgevoerd. Het riool wordt dan leegegepompt in grote vrachtwagens. Dinsdag 5 en woensdag 6 juni staat er een vrachtwagen bij Vogelzand 10, die hier het riool zal leegpompen. Tijdens de werkzaamheden bij de Langevliet staan er wagens bij het gemaal ter hoogte van Doorzwin 51. En tijdens de werkzaamheden in Middelzand 21, 24 en 25 wordt er gebruik gemaakt van een noodgemaal, dat tijdelijk bij de kruising Breewijd - Van Foreestweg staat. Bewoners wordt gevraagd zo weinig mogelijk water te gebruiken, om het riool zo min mogelijk te belasten.

Kousmethode De riolering wordt op al deze plaatsen gerenoveerd door de zogenaamde 'kousmethode'. Hierbij wordt in het riool een kous aangebracht, die behandeld is met een polyester hars. Als de kous in het riool zit, laat men water van 80 graden door de kous lopen. Nadat het water door de kous gelopen heeft, is de polyester hars hard geworden. De kous wordt daarna weer uit het riool getrokken. Aan de binnenzijde van het riool zit nu een nieuwe laag, die weer tientallen jaren mee kan. Het voordeel van de methode is, dat de wegen niet opengebroken hoeven te worden. Hierdoor is er minder overlast voor de mensen. Bovendien is de methode goedkoper.

laaste verandering: mei 31, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie