Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitse politie-agente op stage bij Nederlandse politie

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 5-06-2001
Mediaberichten 5 juni 2001 (laatste berichten)

VENLO - Duitse politie-agente op stage bij Nederlandse politie

VENLO - De Duitse Polizei-Oberkommissarin Andrea Schaub (33) is dinsdag 5 juni aan een stage bij de politie Limburg-Noord begonnen. Dit in het kader van haar voorbereiding op een opleiding tot hoger politieambtenaar bij de Nord-Rhein Westfaalse politie. Mevrouw Schaub is momenteel werkzaam bij de Polizei in Krefeld. In haar stagejaar gaat Andrea Schaub werken binnen alle afdelingen en onderdelen van de politie Limburg-Noord.

Voor deze stage - die plaatsvindt in het kader van internationale samenwerking - is toestemming verleend door het betrokken Duitse ministerie. Daarmee is deze stage zowel in Duitsland als Nederland uniek en een primeur te noemen.

Mevrouw Schaub is dinsdagmiddag door de betrokken politiechefs, Leitender Polizeidirector Dagobert Allhorn van het korps Krefeld en hoofdcommissaris Burg van Baarle van de politie Limburg-Noord, aan de media voorgesteld. Dat gebeurde in het regiobureau aan de Rijnbeekstraat in Venlo.

REGIO Snelheidscontroles

NUNHEM - Tijdens snelheidscontroles op dinsdag zijn op de Napoleonsweg tussen 08.30 en 12.00 uur in het kader van het project Samen minder 11 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 2931voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

BELFELD - Tijdens snelheidscontroles op dinsdag zijn op de Rijksweg Zuid tussen 11.50 en 13.30 uur in het kader van het project Samen minder 199 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 900 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO Een 48-jarige man uit Venlo is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Straelseweg op verdenking van winkeldiefstal. De man wilde een pakje shag ter waarde van fl. 8,05 meenemen zonder te betalen. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht. Een 36-jarige man uit Venlo is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan het Monseigneur Nolensplein op verdenking van diefstal van sigaretten, sokken en een tas ter waarde van fl. 44.65. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar de man voor verhoor werd ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie