Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis compost bij Milieustraat gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

28-5-2001

Gratis compost bij Milieustraat

Na Pinksteren is er voor inwoners van Maassluis gratis GFT-compost verkrijgbaar bij de Milieustraat. Deze compost is gemaakt van apart ingezameld Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) en is zeer goed bruikbaar als bodemverbeteraar in de tuin of in de balkonbak.

De actie waarbij Maassluizers een gratis zak compost kunnen halen bij de Milieustraat, is bedoeld om de inwoners te bedanken voor het apart houden van hun afval. En om te laten zien dat afvalscheiding wel degelijk nuttig is, in tegenstelling tot wat soms wordt beweerd. Het gaat niet zo heel goed met het apart houden van GFT-afval. Aan de jaarcijfers is te zien dat minder mensen minder GFT-afval apart houden. En dat is jammer, want het is wel degelijk zinvol. Zowel vanuit het oogpunt van het milieu als ook vanuit het oogpunt van de portemonnee.
Als het organische GFT-afval in de grijze container of in de vuilniszak beland, gaat het immers gewoon als restafval naar de verbrandingsovens van de AVR Afvalverwerking Rijnmond. En niet alleen is de verbranding van afval slechter voor het milieu, het is ook duurder dan de verwerking tot compost. Aangezien de Maassluizers de kosten van afvalverwerking zelf betalen, merken ze dat op den duur aan de hoogte van de reinigingsrechten.

Als stimulans voor al diegenen die met eigen ogen willen zien dat het apart houden van GFT-afval niet voor niets is, is er voor belangstellenden vanaf 5 juni een zak GFT-compost beschikbaar. Er zit 30 liter in een zak, er wordt één zak per persoon uitgedeeld en op is op. De zakken zijn af te halen bij de Milieustraat aan de Heldringstraat 6. De Milieustraat is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Maassluizers kunnen hier niet alleen GFT-compost halen, maar ook gratis allerlei soorten afval gescheiden inleveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie